28 Μαρτίου 2024 / 11:15 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:15 πμ

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα δεν νοοείται εκτός του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε.

από fimotro

Με αναφορές τόσο στο παρελθόν και τις απαρχές του 1821, όσο και στην σημερινή εποχή, ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε το δικό του μήνυμα αμέσως μετά την στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε όλα τα σύγχρονα προβλήματα, όπως το προσφυγικό και η τρομοκρατία, ενώ υπενθύμισε την αδιάρρηκτη σχέση των Ελλήνων με την Ευρώπη, τονίζοντας πως «οι Έλληνες είναι διαχρονικώς προσανατολισμένοι με συνέπεια προς το Ευρωπαϊκό Όραμα».

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε το δικαίωμα να υπενθυμίζουμε στους Εταίρους μας ότι οι Πρόγονοί μας, λίγο πριν την έναρξη της Εθνεγερσίας την 25η Μαρτίου του 1821 στην Αγία Λαύρα, απηύθυναν έκκληση υπέρ της Ελευθερίας των Ελλήνων προς τους Λαούς της Ευρώπης. Αυτό και μόνον αρκεί για να καταδείξει πόσο η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι διαχρονικώς προσανατολισμένοι με συνέπεια προς το Ευρωπαϊκό Όραμα. Αυτός ο προσανατολισμός μας διακρίνει πάντα και μας νομιμοποιεί να διακηρύσσουμε, “urbi et orbi”, τα εξής: Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη.

Και κατέληξε : Η Ελλάδα δεν νοείται εκτός Ευρώπης αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αυτό για το οποίο ιδρύθηκε χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της. Έτσι πορευόμαστε –με την συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων ενωμένη προς την κατεύθυνση αυτή- τον ευρωπαϊκό μας δρόμο χωρίς αμφιβολία ή σκεπτικισμό, πρωτοστατώντας και στον κοινό αγώνα για να ξαναβρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ρίζες, πάνω στις οποίες μπορεί να στηριχθεί κατά τον προορισμό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα