28 Μαρτίου 2024 / 11:54 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:54 πμ

Παραπομπή Χριστοφοράκου σε δίκη για το C4I ζητά ο εισαγγελέας…

από fimotro

Να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών, Στέλιος Κωσταρέλλος, για την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος ασφάλειας C4I, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το έργο είχε ανατεθεί στην κοινοπραξία SAICTEAM, με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens.

Ο εισαγγελέας μετέβαλε την πρότασή του, μετά από παρέμβαση του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο διαφώνησε με την προηγούμενη εισήγηση του με την οποία ζητούσε να απαλλαγεί ο Μιχ. Χριστοφοράκος όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης, αλλά και της δωροδοκίας.

Σύμφωνα με την προηγούμενη εισαγγελική πρόταση ο Χριστοφοράκος, δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά οι μίζες της Siemmens …ήταν δωρεά προς τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Όπως υποστηρίζει όμως τώρα στην νεότερη πρόταση του ο εισαγγελικός λειτουργός , προκύπτουν ενδείξεις ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μαζί με τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους – έως τώρα – δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I.

Ο εισαγγελέας, πάντως, επιμένει και τώρα να μην γίνει κατηγορία κατά του Χριστοφοράκου και πρώην στελέχους της Siemens Διον. Δενδρινού για απάτη και εγκληματική οργάνωση. Επίσης, να μην δικαστούν οι δυο προαναφερόμενοι για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και τα στελέχη της Siemens, Grant Lawrsnce Clark, Russell Michael Maghew για το ίδιο αδίκημα.

Η απαλλαγή όμως Χριστοφοράκου για το αδίκημα της απάτης (όπως και του Διον. Δενδρινού), για το οποίο θεωρεί πως δεν στοιχειοθετείται, οδηγεί και στο αίτημά του να καταργηθούν τα δύο εντάλματα σύλληψης, που είχαν εκδοθεί εις βάρος του Χριστοφοράκου, για αυτό το αδίκημα το 2009. Ζητά όμως ταυτόχρονα να διατηρηθεί η ισχύς νέος εντάλματος σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ.

Για τον ίδιο λόγο πάντως (της απαλλαγής από το αδίκημα της απατης), ζητά να αρθεί η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που είχε επιβληθεί στον Διονύση Δενδρινό και να αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι με εγγύηση 250.000 ευρώ, όπως και στους Grant Lawrsnce Clark και Russell Michael Maghew.

Ζητά ακόμα να μην γίνει κατηγορία κατά των Ελευθέριου Λώλου, Γεράσιμου Βασιλάτου, Παναγιώτη Αναστόπουλουυ, Ιωάννη Πετρόπουλου και Παναγιωτη Μέρτη για απιστία σε βάρος του δημοσίου, παθητική δωροδοκία και σύσταση εγκληματικής οργάνωση.

Προτείνει τέλος να απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα στους Γεώργιο Καραμανη, Εμμανουήλ Βαρδάκη, Ελευθέριο Λώλο, Γεράσιμο Βασιλάτο, Παναγιώτη Αναστόπουλο, Ιωάννη Πετρόπουλο, Παναγιωτη Μέρτη.

Τα 18 άτομα συνολικά για τα οποία εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη για επιμέρους αδικήματα είναι :

1.Μιχάλης Χριστοφοράκος,
2. Michael Kutshenreufpr,
3. Reinhard Siekacek,
4.Διονύσης Δενδρινός,
5. Grant Lawrsnce Clark,
6.Russell Michael Maghew,
7.Αλέξανδρος Λέτσας,
8. Γιωργος Καλδής,
9. Σάββας Γιαννακάκης,
10. Αθανάσιος Ράμμος,
11. Βασίλειος Τυρογαλάς,
12. Γεωργιος Καραμανης,
13. Εμμανουήλ Βαρδάκης
14. Ελευθέριος Λώλος,
15.Γεράσιμος Βασιλάτος,
16.Παναγιώτης Αναστόπουλος,
17.Ιωάννης Πετρόπουλος,
18. Παναγιωτης Μέρτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα