19 Μαρτίου 2024 / 1:41 μμ
19 Μαρτίου 2024 / 1:41 μμ

Παραπομπή του Α. Μαρτίνη για μίζες ζητά η εισαγελέας…

από fimotro

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δείχνει» στον Ανδρέα Μαρτίνη, πρώην πρόεδρο του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», καθώς και στη σύζυγό του Γεωργία και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κάμπη, η εισαγγελέας Εφετών που μελέτησε τη δικογραφία για τις προμήθειες του νοσοκομείου από τη γερμανική εταιρεία Hospitalia International.

Με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, η εισαγγελέας Εφετών, Σταυρούλα Στεφανάτου εισηγείται, σύμφωνα με το ΑΠΕ, την παραπομπή των τριών κατηγορουμένων σε δίκη για την υπόθεση της γερμανικής εταιρίας, η οποία φέρεται να κατέβαλε «μίζα» ύψους 3,1 εκατομμυρίων μάρκων προκειμένου να προτιμηθεί για την κάλυψη αναγκών ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, του Ντυνάν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ποσό της δωροδοκίας, που λογίζεται ως ζημιά του νοσοκομείου, κατέληξε μέσω έξι λογαριασμών σε λογαριασμό του σε τράπεζα της Ελβετίας.

Για την υπόθεση της επίμαχης προμήθειας ο 75χρονος Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί και πριν λίγο καιρό και αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας.

Τον τελικό λόγο για την παραπομπή σε δίκη έχει το Συμβούλιο Εφετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα