28 Μαρτίου 2024 / 1:44 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 1:44 μμ

Παραιτείται από την ηγεσία του SPD ο Μάρτιν Σουλτς – Αναλαμβάνει ΥΠΕΞ

από fimotro

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) μετά την εσωκομματική ψηφοφορία για το κυβερνητικό πρόγραμμα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Μάρτιν Σουλτς, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι σκοπεύει να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών στην νέα κυβέρνηση, εφόσον βεβαίως η απόφαση για συμμετοχή στον κυβερνητικό συνασπισμό επικυρωθεί από τα μέλη του κόμματος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD, ο κ. Σουλτς δικαιολόγησε την απόφαση να μην είναι και Αντικαγκελάριος – θέση την οποία θα αναλάβει, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ο νέος υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς – παραπέμποντας στο γεγονός ότι και ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δεν ήταν Αντικαγκελάριος όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Σταϊνμάιερ ωστόσο δεν ήταν ούτε αρχηγός του SPD κατά την κυβερνητική του θητεία.

Ο απερχόμενος αρχηγός του SPD δήλωσε ακόμη ότι ως υπουργός Εξωτερικών θα έχει πολλές υποχρεώσεις εκτός Γερμανίας, γεγονός το οποίο, όπως είπε, δεν θα του επέτρεπε να ασκήσει επαρκώς τα καθήκοντα του Αντικαγκελάριου. Ερωτώμενος σχετικά με τον αποκλεισμό από την κυβέρνηση του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σημερινού υπουργού Εξωτερικών, ο Μάρτιν Σουλτς περιορίστηκε να απαντήσει ότι ήταν αναπόφευκτη από την στιγμή που ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο.

Σύμφωνα πάντως με πηγές της εφημερίδας BILD, ο κ. Σουλτς αιτιολόγησε στα μέλη του Προεδρείου του SPD την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος, τονίζοντας ότι η κατάσταση στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα είναι δύσκολη και δεν θα μπορούσε να ανακαλέσει την προεκλογική του δήλωση, ότι δεν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση υπό την ‘Αγγελα Μέρκελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα