29 Μαρτίου 2024 / 12:38 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:38 μμ

Παραιτήθηκε ο γ.γ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

από fimotro

Την παραίτηση του από τη θέση του γγ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, υπέβαλε ο Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, καταγγέλλοντας ότι “στους κόλπους του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) έχει σχηματισθεί μία ετερόκλητη συμμαχία, η οποία με έργα και δηλώσεις χαράσσει διαφορετική πολιτική. Επιδιώκει σθεναρά την επαναφορά στις περιφερειακές διοικήσεις προσώπων που βρίσκονταν στις θέσεις αυτές πριν από το έτος 2013, σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτόν την παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος που τόσο τραυμάτισε το ερυθροσταυρικό κίνημα. Με τη βούληση αυτή αποβάλει από τους κόλπους τους εθελοντές που μετέχουν στις διοικήσεις και είναι η ραχοκοκαλιά του ερυθροσταυρισμού”.

Στη δήλωση του ο κ. Ανδρικόπουλος, αναφέρει επίσης ότι “μεγάλο ζητούμενο είναι η διεύρυνση του μητρώου μελών με την ένταξη σε αυτό των εθελοντών και άλλων, αποτελεί δε, και δέσμευσή μας απέναντι στη Διεθνή Ομοσπονδία ΕΣ”. Προσθέτει ότι ο ίδιος είχε ζητήσει από 17 Απριλίου τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών με σαφή κριτήρια διεύρυνσης, “όμως το ΚΔΣ παλινωδεί και αδυνατεί να ορίσει και να πετύχει τους όρους διεύρυνσης…”, υπογραμμίζοντας “πως το ερυθροσταυρικό κίνημα πρέπει να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την ελληνική κοινωνία εντάσσοντας στους κόλπους του ενεργούς πολίτες…”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα