28 Μαρτίου 2024 / 2:45 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 2:45 μμ

Παραιτήθηκε από την Ένωση Κεντρώων ο β’ αναπληρωτής βουλευτής Α΄Αθήνας Πάνος Αβραμόπουλος

από fimotro

unnamedΗ δήλωση παραίτησής του, προς τον πρόεδρο της «Ένωσης Κεντρώων» Βασίλη Λεβέντη

 Αξιότιμε κε Λεβέντη,

Τον Αύγουστο του 2015 μέσα από ένα πλαίσιο διαλόγου αρχών, συμφωνήσαμε – και ενώ ήμουν εκλεγμένος Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος  Αθηναίων – να κατέλθω τρίτος στην λίστα του ψηφοδελτίου, ως υποψήφιος Βουλευτής της «Ένωσης Κεντρώων» στην Α΄ Αθηνών. Πιστεύοντας καλόπιστα στις δηλώσεις σας για κάθετη ρήξη με το παθο-γενές πολιτικό παρελθόν της χώρας, ήτοι με την οικογενειοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια, με την μαχητική αρθρογραφία μου, αλλά και με τις τηλεοπτικές μου παρεμβάσεις όποτε τούτο ήταν εφικτό, για την προβολή και άνοδο του κόμματος. Ενώ ήμουν και ο μόνος υποψήφιος Βουλευτής σας προεκλογικά, που σας έκανα – όπως επιμόνως μου ζητήσατε – κεντρική πολιτική εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων – κτίριο ΟΠΑΝΔΑ – πραγματώνοντας μια μοναδική σε ένταση και παλμό εκδήλωση.

 

Γρήγορα όμως μετά τις εκλογές ήλθα αντιμέτωπος με το αληθινό σας πρόσωπο. Παρότι σας κατέθεσα  μια ολοκληρωμένη κυβερνητική πλατφόρμα 40 σελίδων Α4, με ρηξικέλευθες προτάσεις για (α) την Δη-μοσιονομική μας εξυγίανση (β) την φορολογική αναδιάρθρωση (γ) την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και (δ) το μεταναστευτικό, την πετάξατε στον κάλαθο των αχρήστων. Ενώ και στην πρότασή μου, να αναλά-βω την συγκρότηση δομής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως δυο φορές εκλέξιμος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αθήνας, αρνηθήκατε εμμανώς. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να προβείτε σε οιαδήποτε ουσιαστική μου αξιοποίηση !!! αφού αυτό θα προσέκρουε στα στενά εκλογικά συμφέροντα του προγό-νου σας – γιού της γυναίκας σας, Βουλευτή και συνυποψήφιού μου στην Α΄ Αθηνών, κ-ου Μάριου Γεω-ργιάδη, ανθρώπου μηδαμινών επιστημονικών προσόντων, που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΧΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗ-ΜΙΟ, αλλά ούτε ΚΑΝ ΤΕΙ !!! Επίκαιρος εδώ ο οικουμενικός μας διανοούμενος Κορνήλιος Καστοριάδης στον ιστορικό διάλογό του με τον κορυφαίο διανοητή Γιούργκεν Χάμπερμας «Ζούμε την άνοδο της ασημαντότητας, που εξαπλώνεται σαν έρημος σε όλον τον κόσμο» !!!

 

Αλλά και σε αυτή την λειτουργία του κόμματος, είναι έκδηλη σε κάθε επίπεδο η έλλειψη δημοκρατικής διάρθρωσης. Δεν υπάρχουν εκλεγμένα όργανα, εκτελεστική επιτροπή, πολιτική επιτροπή, πειθαρχικό, με απώτερο βεβαίως σκοπό, να χειραγωγείτε το κόμμα και να αποφασίζετε ΜΟΝΟΣ σας κατά το δο-κούν, ως ελέω Θεού μονάρχης !!! Ανύπαρκτη είναι επίσης  η παραγωγή πολιτικών προτάσεων και ριζο-τομικών λύσεων, για την ταχεία κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, ενώ δεν έχετε στοιχειωδώς θεσπίσει τομείς παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, ενάμιση χρόνο από την είσοδο της «Ένωσης Κεντρώων» στη Βουλή !!! Προφητικός παρά ποτέ ο Αλ Γκόρ, στο μνημειώδες πολιτικό βι-βλίο του «Προσβολή στη λογική», «Ο δημοκρατικός διάλογος, θυμίζει το εμπορικό κέντρο μικρής επα-ρχιακής πόλης, που το έχει ξεπεράσει ο κεντρικός λεωφορειόδρομος, της πολιτικής επικοινωνίας».

 

Εν τέλει η όλη πολιτική βιοτροπία της «Ένωσης Κεντρώων» κ-ε Λεβέντη, έχει αναχθεί σε μια «μονοπρό-σωπη ατομική ΣΑΣ επιχείρηση», με μόνο σκοπό, να χτίσει πολιτικό προφίλ στον πρόγονό σας – γιό της γυναίκας σας κ-ο Μάριο Γεωργιάδη – ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΛΙΓΙΣΤΟ – και να τον «σπρώξει» άχρι καιρού σε υπου-ργό, σε μια ενδεχόμενη σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης, που διακαώς επιθυμείτε. Σημειώνοντας ακόμα, την ηθική σας ΑΔΥΝΑΜΙΑ να τηρήσετε τον λόγο της ανδρικής σας τιμής προς όλους τους υποψηφίους της Ελλάδας που μας δώσατε, για την εναλλακτική θητεία ανά εξάμηνο Βουλευτή. Πάλι για να μην θίξετε και αναγκάσετε σε παραίτηση από την προσοδοφόρα Βουλευτική έδρα, το ΠΡΟΓΟΝΙ σας κ-ο Μάριο Γεωργιάδη. Προσεφέρθη ο ευπρεπής Βουλευτής κ-ος Γεώργιος Καρράςπου ανεξα-ρτητοποιήθηκε από την  «Ένωση Κεντρώων» – να παραιτηθεί από Βουλευτής αν τηρηθούν τα εξάμηνα, αλλά για την γνωστή αιτία ΚΑΝΑΤΕ ΠΙΣΩ !!! Οι παραπάνω λόγοι λοιπόν, καθιστούν ηθικά και πολιτικά ασυμβίβαστη την παραμονή μου στο κόμμα σας και σας υποβάλλω την παραίτησή μου.

 

 

 

Με τιμή

 

 

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π., συγγραφέας

Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα