25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Παραδοχή Τζανακόπουλου ότι ο κόφτης θα επεκταθεί για ένα έτος

από fimotro

Με την έγκριση των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τον ESM καταρρίπτεται η θέση πως η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων θα ακύρωνε την εφαρμογή τους, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα επανέλαβε ότι «αυτό που έχουμε πει είναι ότι είμαστε διατεθειμένοι εάν υπάρξει συμφωνία σε όλα τα επίπεδα να συζητήσουμε μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων ώστε να αμβλυνθούν οι επιφυλάξεις του ΔΝΤ» προσθέτοντας ότι εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί.

Διευκρίνισε δε ότι η ελληνική πρόταση είναι ο κόφτης να ισχύσει για ένα επιπλέον χρόνο μετά το 2018.

Είπε, επίσης, ότι «όταν λέμε ότι θα επεκταθεί για ένα έτος εφόσον υπάρξει συνολική συμφωνία, τότε προφανώς η επέκταση αυτή θα νομοθετηθεί» αλλά υποστήριξε ότι είναι άλλο η νομοθέτηση συγκεκριμένου μέτρου που θα ισχύει από 1η 1ου 2019 και άλλο ο δημοσιονομικός διορθωτής.

Εκτίμησε ακόμα ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ενιαία και συμπαγής» αλλά και ότι «η συζήτηση μπορεί να κλείσει στο χρονοδιάγραμμα που θέλει την ελληνική οικονομία να μπαίνει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εντός του α τριμήνου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα