19 Απριλίου 2024 / 8:10 μμ
19 Απριλίου 2024 / 8:10 μμ

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την επιστολή του Γιωτόπουλου στο Έθνος

από fimotro

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έστειλε στην αντιτρομοκρατική το δημοσίευμα του Εθνους και άλλα συναφή δημοσιεύματα, προκειμένου να ερευνηθούν όλα όσα αναφέρονται.
Στην αντιτρομοκρατική έστειλε η εισαγγελέας Αρείου Πάγου το δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ με την επιστολή Γιωτόπουλου και άλλα συναφή δημοσιεύματα, προκειμένου να ερευνηθούν όσα αναφέρει.
Στις 7 Νοεμβρίου, το Έθνος δημοσίευσε επιστολή του Γιωτόπουλου με ισχυρισμούς για ασύλληπτο πυρήνα της οργάνωσης «17 Νοέμβρη» αλλά και αιχμές κατά πάντων για τη δίκη, απέστειλε στο «Εθνος» ο φυλακισμένος ως αρχηγός της οργάνωσης Αλ. Γιωτόπουλος.
Στη μακροσκελή επιστολή του έκανε λόγο για όπλο της «17 Νοέμβρη» και σημαντικά χειρόγραφα που «εξαφανίστηκαν» από το σπίτι-γιάφκα που είχε βρεθεί το 2002, αλλά και για καταθέσεις που μπήκαν στο αρχείο και συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες που «έκαιγαν» συγκεκριμένα πρόσωπα και μία ομάδα 8 ατόμων.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Ασύλληπτος πυρήνας της 17Ν»
Μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, μίλησε για πρώτη φορά για στοιχεία, τα οποία συγκέντρωσε όπως αναφέρει με τη βοήθεια ενός συγκρατούμενού του, ενώ αφήνει αιχμές και για όπλο-σφραγίδα της «17Ν».
«Σε σπίτι-γιάφκα της 17Ν που αποκαλύφθηκε το 2002 υπήρχε ένα όπλο που ”έκαιγε” ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δε βρέθηκε. Ποιος το εξαφάνισε; Οι Μυστικές Υπηρεσίες; Κάποιος από τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις Αρχές;». Παράλληλα υποστηρίζει ότι υπήρξε πλεκτάνη σε βάρος του από αυτή την ομάδα ανθρώπων που ενορχήστρωσαν μαζί με ξένες και εγχώριες μυστικές υπηρεσίες την καταδίκη του ως αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Ο Αλ. Γιωτόπουλος αναφέρει ότι αποφάσισε να συντάξει το κείμενο «αναμένοντας παράλληλα για τη δημοσιοποίησή του άλλους τρεις μήνες μήπως και δεήσουν να μου απαντήσουν» στη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισής του που κατέθεσε στις 18 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα