23 Απριλίου 2024 / 11:37 πμ
23 Απριλίου 2024 / 11:37 πμ

Παράταση του προγράμματος μετεγκατάστασης ζήτησε η Βόζεμπεργκ (βίντεο)

από fimotro

Τη σημασία παράτασης του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλα κράτη μέλη, υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη με παρέμβαση σε σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρουσία του Έλληνα Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, που μαζί με συναδέλφους της από άλλες χώρες είχε την πρωτοβουλία σύνταξης κοινού ψηφίσματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη μετεγκατάσταση, τόνισε ότι το πρόγραμμα λήγει στις 26 Σεπτεμβρίου αλλά υπάρχουν ακόμα μεγάλες αποκλίσεις από τους αρχικούς στόχους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε την παράταση του προγράμματος μετεγκατάστασης και πέραν του προκαθορισμένου χρονικού σημείου, ώστε να εφαρμοστεί εξ ολοκλήρου και να αποσυμφορηθεί η Ελλάδα από τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που φιλοξενεί.

Επιπλέον, η ίδια έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη λήψης σκληρών αποφάσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των κρατών μελών που δεν συμμορφώνονται και αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες ή επιλέγουν με βάση το προφίλ των προσφύγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα