28 Μαρτίου 2024 / 1:10 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 1:10 μμ

Παππάς: Η αξιολόγηση θα κλείσει και θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα

από fimotro

«Η αξιολόγηση θα κλείσει και θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», διαβεβαίωσε από την Ολομέλεια ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, εκφράζοντας, μάλιστα, τη βεβαιότητα ότι οι ακραίες φωνές, οι οποίες -λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και μόνο καθυστερούν αυτή τη στιγμή την διαπραγμάτευση, πολλές φορές προφασιζόμενοι πράματα ανήκουστα- δεν θα επικρατήσουν.
Ταυτόχρονα, ο κ. Παππάς επιτέθηκε, τόσο τη ΝΔ όσο, και τη Δημοκρατική Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ), ότι με τις κατηγορίες που εκτοξεύουν εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και τη στάση που τηρούν στη φάση αυτή της διαπραγμάτευσης, διαστρέφουν πλήρως την πραγματικότητα. Κάλεσε, μάλιστα, την αξιωματική αντιπολίτευση και την ΔΗΣΥ «να κάτσουν να σκεφτούν για το πώς θα πολιτευτούν από δω και μπρος».
«Κατηγορηθήκαμε εμείς ότι έχουμε το πρόσωπο του Ιανού. Πρόκειται για την πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Κι εκστομίστηκε αυτό από κόμματα, τα οποία την ίδια στιγμή που μας λένε “υπογράψτε όπως-όπως”, μας λένε ότι είναι επώδυνα τα μέτρα. Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας θα φέρει το επόμενο μνημόνιο. Το επόμενο μνημόνιο θα είχε φέρει ο Τσίπρας εάν υπέγραφε όταν φωνάζατε “υπογράψτε, υπογράψτε”, ενώ στο τραπέζι ήταν οι μονομερείς απαιτήσεις του ΔΝΤ για 4,5 δισ. μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς απευθυνόμενος στην ΔΗΣΥ και «σε όσους άλλους» στήριζαν αυτήν τη θέση.
Όπως τόνισε ο κ. Παππάς, διανύσαμε μία απόσταση από την απαίτηση για έξτρα λιτότητα μέχρι το μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα αλλά -είπε προς τα κόμματα- όταν η απαίτηση ήταν για «έξτρα λιτότητα», «μας ζητούσατε να υπογράψουμε». «Άρα, λοιπόν, θα πρέπει να κάτσετε και να σκεφτείτε για το πώς θα πολιτευτείτε από δω και μπρος, διότι η αξιολόγηση θα κλείσει και θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και είμαι βέβαιος ότι οι ακραίες φωνές λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και μόνο καθυστερούν αυτή την στιγμή την διαπραγμάτευση- πολλές φορές προφασιζόμενοι πράματα ανήκουστα- δεν θα επικρατήσουν» πρόσθεσε.
Απευθυνόμενος προς τη ΝΔ, ο υπουργός τόνισε ότι το «αντιπολιτευτικό βέρτιγκο» κάποια στιγμή πρέπει να λάβει τέλος, διότι, καθώς περνούν οι μέρες, αντιλαμβάνεται κι ο κόσμος ποιες είναι οι προτεραιότητες, και διότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε από το «θα ψηφίσουμε τόσα κι άλλα τόσα», στο «δεν ψηφίζουμε τίποτα». Συμπλήρωσε, δε, ότι αυτή η μετατόπιση έγινε ακριβώς όταν «καταφέραμε να έχουμε μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», για να κατηγορήσει τη ΝΔ δεν ψηφίζει τα αντίμετρα, όχι γιατί έχει πρόβλημα με την περαιτέρω λιτότητα, αλλά, προφανώς, γιατί έχει πρόβλημα με τα θετικά αντίμετρα.
«Αυτό είναι το πρόβλημα της ΝΔ, διότι όταν στο τραπέζι ήταν τα 4,5 δισ. παραπάνω λιτότητα, η ΝΔ έλεγε «κλείστε, κι αν ήμασταν εμείς θα λέγαμε τόσα κι άλλα τόσα». «Κι έρχεται τώρα, ενώ έχει μετατοπιστεί το σημείο ισορροπίας στην διαπραγμάτευση προς το μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, να πει ότι δεν ψηφίζει τίποτα», επεσήμανε και υποστήριξε ότι αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να λύσει η αντιπολίτευση σε σχέση με τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική της.
Περιγράφοντας το σκηνικό που διαμορφώνεται εντός της Ευρώπης, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «εγείρονται ζητήματα και η συζήτηση γίνεται πιο πλούσια» για να καλέσει όποιον αυτήν τη στιγμή λέει ότι είναι υπέρ της ιδέας πως η χώρα μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης να απαντήσει και στην ερώτηση «ποια Ευρώπη;». «Δεν μπορεί να απογυμνώνεται ή να περνάει σε δεύτερη κατηγορία αυτή η συζήτηση, αυτός είναι ο πυρήνας της Ευρώπης» αιτιολόγησε. Επικαλέστηκε, δε, άρθρο του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, στη Φρανγκφούρτεν Αλλγγεμάινε Τσάιτουνγκ, στο οποίο ο κ. Γκάμπριελ αναφέρει ότι η Γερμανία επωφελείται από τη συμμετοχή της στην ΕΕ και δεν είναι η χώρα που πληρώνει τους άλλους. «Αυτή η ιδέα που παρουσιάζει τώρα -σε σχέση με την προσέγγιση της κρίσης μέχρι τώρα- αποτελεί πάρα πολύ σοβαρή μετατόπιση», σημείωσε ο κ. Παππάς. Στη συνέχεια. εξήγησε ότι η ιδέα πως η Γερμανία πληρώνει τους άλλους, με τη μεσολάβηση της κακής Κομισιόν, ήταν το θεμέλιο για τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην Ευρώπη και, όπως συμπλήρωσε, αυτή η ιδέα δοκιμάζεται. «Κι εδώ είναι που καλούνται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν, δεν μπορεί να τυρβάζουν περί άλλα, αυτήν την στιγμή, που η Ευρώπη δοκιμάζεται σε θεμελιώδη ζητήματα». τόνισε.
Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της Δημοκρατική Συμπαράταξης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τούς κάλεσε «να βλέπουν πώς τοποθετούνται οι σύντροφοί τους στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται διαρκώς καλεσμένος στις συναντήσεις των Σοσιαλιστών στις Συνόδους Κορυφής» και αποφάνθηκε ότι «είναι απολύτως ασύμβατη η τακτική και ο τόνος της ΔΗΣΥ, απέναντι στην κυβέρνηση σε σχέση με το τι ακούγεται εκεί».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα