29 Μαρτίου 2024 / 7:28 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 7:28 πμ

Παπαδημούλης: Συνολικό πακέτο για αξιολόγηση-χρέος, ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει επιτέλους μπροστά

από fimotro

«Στον συμβιβασμό στον οποίο κατέληξαν η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους και η επίτευξη βιώσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων» σημειώνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη γαλλική πλατφόρμα ενημέρωσης «Mediapart».

«Με το συνολικό αυτό “πακέτο” θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης, και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ» εκτιμά ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Ο ίδιος συμπληρώνει πως με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης «θα διαμορφωθεί ένας καθαρός “οδικός χάρτης”, ένας καθαρός δημοσιονομικός ορίζοντας που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κινηθεί με αποφασιστικότητα για την οριστική έξοδο της χώρας από το καθεστώς επιτροπείας».

Για το τελευταίο Eurogroup της Μάλτας, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «οι παράλογες απαιτήσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών έπεσαν στο κενό, έπειτα από την έντονη πίεση που ασκήθηκε από την ελληνική πλευρά, μέσω της επικοινωνίας Μέρκελ-Τσίπρα και τη θετική στάση των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών, καθώς και της Αριστεράς και των Πρασίνων»

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπογραμμίζει, παράλληλα, πως έχει έρθει η ώρα το ΔΝΤ να συμφωνήσει με τη Γερμανία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, όπως προβλέπεται στη συμφωνία του Ιουλίου 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα