19 Απριλίου 2024 / 2:30 μμ
19 Απριλίου 2024 / 2:30 μμ

Παπαδημούλης: Κρίσιμη η προσήλωση στον στόχο της εξόδου από την επιτροπεία

από fimotro

Άρθρο του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, φιλοξενεί η ιστοσελίδα προοδευτικών πολιτικών «Social Europe», με θέμα τα τελευταία στοιχεία για την ελληνική οικονομία, το έργο και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, τις κοινές προκλήσεις Ελλάδας και Ευρώπης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε πως «τα τελευταία στοιχεία της Eurostat δείχνουν πως η ελληνική οικονομία επανέρχεται σταδιακά, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης και στασιμότητας, σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», προσθέτοντας πως «τα θετικά αυτά νέα είναι αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που έχουμε αναλάβει και του τελικού στόχου για την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία, τον Αύγουστο του 2018».

Αναφορικά με το έργο και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε ότι «κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να καταπολεμήσουμε τις χρόνιες παθογένειες, τη διαφθορά και ένα σύνθετο σύστημα συμφερόντων, εισάγοντας μεταρρυθμίσεις σε υγεία, παιδεία και δημόσια διοίκηση, που στόχο έχουν να καταστήσουν την Ελλάδα ένα φυσιολογικό κράτος που σέβεται τον πολίτη και ενισχύει την υγιή επιχειρηματικότητα», επισημαίνοντας ότι «βασική μας προτεραιότητα ήταν και είναι η στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων και του κόσμου της εργασίας, εκείνων που μας στήριξαν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη».

Για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι «η γρήγορη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης μέσα στο 2017, θα ενδυναμώσει το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών και του έργου που παράγεται» με στόχο, όπως υπογραμμίζει, «να συνεχιστεί με μεγαλύτερη προσήλωση και ένταση η προώθηση και δημιουργία ενός βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου, ώστε η χώρα να μπορεί να σταθεί στα πόδια της και στις δυνάμεις της χωρίς τη μηχανική υποστήριξη των μνημονίων».

Για την εικόνα των Ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης στάθηκε στο γεγονός πως «πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο Γιούνκερ, ο Μοσκοβισί και ο Ρέγκλινγκ, ο Μακρόν και ο Κόρμπυν, αναγνωρίζουν ότι πολύ δύσκολα κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα μπορούσε να έχει προχωρήσει, όπως η Ελλάδα, σε τόσες πολλές τομές, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», ενώ επέμεινε στο μεγάλο στοίχημα που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Ευρώπη, που δεν είναι άλλο από τον τερματισμό «των πολιτικών που μας οδήγησαν σε αυτό το τέλμα, που γέννησαν την κρίση, το φάντασμα του ναζισμού και της μισαλλοδοξίας, τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα