25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Παπαγγελόπουλος: Το σκάνδαλο Novartis μεγαλύτερο από συστάσεως κράτους

από fimotro

μεγαλύτερο από αυτό της Siemens, δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Θεωρώ ότι η πρώτη αυτή εκτίμηση επιβεβαιώνεται σε μεγάλο βαθμό σήμερα. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στο Υπ. Δικαιοσύνης την δικογραφία που αφορά πολιτικά πρόσωπα και η οποία αύριο κι’ όλας με εντολή του πρωθυπουργού θα διαβιβαστεί στη Βουλή. Θέλω να τονίσω ότι το σκάνδαλο με το φάρμακο ιδίως σε ότι αφορά την ηθική απαξία την οποία φέρει είναι τεράστιο καθώς σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που καθίστατο δύσκολο για τον έλληνα πολίτη να βρίσκεται τα απαραίτητα φάρμακα για την υγεία του υπήρξαν φαρμακευτικές εταιρείες που με παράνομο και προκλητικό τρόπο λειτουργούσαν στην κατεύθυνση της υπερκοστολόγησης αλλά και της διάθεσης φαρμάκων μέσω επίορκων λειτουργών της δημόσιας υγείας εκεί που δεν έπρεπε».

«Γι’ αυτό τον λόγο εκτοξεύτηκε η φαρμακευτική δαπάνη τα τελευταία χρόνια σε ποσοστά διπλάσια της αντίστοιχης της ΕΕ», τόνισε.

«Η ηθική απαξία αλλά και το οικονομικό κόστος που συσσωρεύτηκε σε βάρος του ελληνικού λαού είναι ζητήματα τεράστια τα οποία η Δικαιοσύνη διερευνά και θα διερευνήσει σε βάθος».

Απαντώντας σε ερώτηση τόνισε ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. «Αύριο θα είναι η δικογραφία στον Πρόεδρο της Βουλής. Θα ενημερωθούν τα κόμματα και με βάση τη μελέτη του ογκώδους φακέλου θα παρθούν οι αποφάσεις».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «είπε ότι η πείρα του ως εισαγγελέα του λέει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

«Η ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της, όπως θα το κάνει και στη συνέχεια. Ο ελληνικός λαός απαιτεί το καθήκον του να κάνει και το πολιτικό σύστημα. Να αρθεί υπεράνω μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, στο ύψος των περιστάσεων, να επιδιώξει και να πετύχει την αυτοκάθαρσή του για το καλό της Ελλάδας, της Δημοκρατίας και του ίδιου του πολιτικού συστήματος.

Διευκρίνισε ότι «ο πρόεδρος της Novartis δεν διώκεται, απλά του απαγορεύτηκε η έξοδος. Αν έχει διαφύγει ή θελήσει να διαφύγει, νομίζω ότι όλοι θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας ότι επιβεβαιώνεται η εισαγγελική έρευνα. Κάτι έχει να κρύψει και διαφεύγει. Θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει και θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες».

Σε ότι αφορά την παραγραφή των αδικημάτων «υποστήριξε ότι στο νόμο περί ευθύνης υπουργών περιλαμβάνονται μόνο τα αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων του και όχι επ’ ευκαιρίας αυτής. Τα υπόλοιπα στη Βουλή».

Υποστήριξε ότι «όσοι μιλούν για πολιτικές διώξεις καλύτερα να μην μιλούν γιατί εκτίθενται. Μόλις λάβουμε γνώση της δικογραφίας θα επανέλθουμε».

Για το θέμα της παραγραφής ο Στ. Κοντονής θύμισε ότι στο παρελθόν υπήρξαν αδικήματα που είχαν παραγραφεί και άλλα που δεν είχαν παραγραφεί. Γι’ αυτό είχαν παραπεμφθεί πολιτικά πρόσωπα στη δίκη και αυτά έχουν τιμωρηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα