24 Απριλίου 2024 / 1:35 πμ
24 Απριλίου 2024 / 1:35 πμ

Πανηγυρίζουν για τον Μακρόν ενώ στήριξαν Μελανσόν και Φιγιόν!

από fimotro

Από αυτά που πραγματικά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία πανηγυρίζουν και στηρίζουν τον Μακρόν απέναντι στην Λεπέν, αλλά μέχρι χθες στήριζαν άλλους υποψηφίους! Ο Α. Τσίπρας και το κυβερνητικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ τον Μελανσόν και ο Κ. Μητσοτάκης με τη ΝΔ τον Φιγιόν! Πως γίνεται αυτό; Γίνεται, στο όνομα της… Δημοκρατίας απέναντι στο φασιστικό τέρας της Λεπέν!!!

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.  Πριν από τρεις ημέρτες, ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του στο Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα χαρακτήριζε τον Μελανσόν- ως ελπίδα αλλαγής στη Γαλλία και την Ευρώπη. Λίγες μόλις ημέρες μετά τη συνέντευξη του αριστερού υποψήφιου για τη Γαλλική προεδρία στο περιοδικό Le Parisien, όπου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εγώ δεν είμαι Τσίπρας να διαπραγματεύομαι 17 ώρες με ευρωπαίους, που με προσβάλλουν» ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον Μελανσόν ως τον υποψήφιο που μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στον εφιάλτη της Λεπέν!

Στη ΝΔ ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Παρότι ο ίδιος είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Φρανσουά Φιγιόν (το tweet του υπέρ του υποψηφίου της Γαλλικής Δεξιάς στο οποίο θύμιζε ότι έχουν γενέθλια την ίδια ημέρα είχε σχολιαστεί έντονα), ο πρόεδρος της Ν.Δ έσπευσε μέσω twitter να συγχαρεί τον Εμανουέλ Μακρόν! Με σχόλιο, βεβαίως, που κατατάσσει τον Ζαν Λυκ Μελανσόν (τον οποίο στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ) στο ίδιο μοτίβο λαϊκισμού με την Μαρί Λεπέν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, έκανε λόγο για αριστεροδεξιό λαϊκισμό θεωρώντας, προφανώς, πως η ακροδεξιά Λεπέν του ρατσισμού και του αντιμεταναστευτικού μένους είναι η μία όψη του ίδιου νομίσματος με τον Μελανσόν στην άλλη όψη. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ν.Δ κατατάσσει τον Εμανουέλ Μακρόν στους Φιλελεύθερους παρότι διετέλεσε υπουργός Οικονομικών του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ.

Σ.Σ. Fimotro: Μετά την στήριξη Τσίπρα και Μητσοτάκη στην Κλίντον, πάλι λάθος υποψήφιο στήριξαν και οι δυό! Και αναρωτιόμαστε μετά γιατί η χώρα πάει κατά διαόλου…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα