29 Μαρτίου 2024 / 4:20 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:20 μμ

“Παιχνίδια πολέμου” στον Ειρηνικό

από fimotro

Ολο και πιο πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου, με την ένταση μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ να κλιμακώνεται καθημερινά.

Η Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε την Πέμπτη πως θα έχει άμεσα έτοιμο σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων κατά της νήσου Γκουάμ, αγνοώντας τις απειλές του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Τα 14 λεπτά του τρόμου

Στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει πυραυλική επίθεση κατά του Γκουάμ, θα απαιτηθεί χρόνος 14 λεπτών μέχρι οι πύραυλοι να πλήξουν τον στόχο τους, ενώ το σύστημα συναγερμού θα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους, σύμφωνα με το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας του Γκουάμ.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του αναφερόμενου γραφείου, οι κάτοικοι θα ειδοποιηθούν άμεσα από σειρήνες που υπάρχουν σε όλα τα σημεία του νησιού.

Το σχέδιο επίθεσης σε αριθμούς

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο KCNA, τέσσερις πύραυλοι θα εκτοξευθούν ταυτοχρόνως και θα πετάξουν πάνω από τις ιαπωνικές νομαρχίες Σιμάν, Χιροσίμα και Κοΐτσι, εξηγεί ο στρατός.

Οι πύραυλοι «θα πετάξουν 17 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα σε μια απόσταση 3.356,7 χιλιομέτρων και θα συντριβούν στη θάλασσα σε απόσταση 30 ή 40 χιλιομέτρων από το Γκουάμ». Έτσι, θα βυθιστούν έξω από τα αμερικανικά χωρικά ύδατα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε δήλωσή του το βράδυ της Πέμπτης έστειλε νέο τελεσίγραφο στον Κιμ, χωρίς να αποκλείει προληπτικό χτύπημα στη Β. Κορέα.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε εάν θα εξέταζε το ενδεχόμενο να διατάξει μια προληπτική επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας ώστε η Πιονγκγιάνγκ να μην μπορέσει να αποκτήσει τη δυνατότητα να πλήξει με πυρηνικά όπλα τις ΗΠΑ, ο αμερικανός πρόεδρος περιορίστηκε να πει «θα δούμε τι θα γίνει».

Η Νότιος Κορέα χαρακτήρισε την ανακοίνωση «πρόκληση κατά της Σεούλ»: «Αν η Β. Κορέα αψηφήσει την προειδοποίηση του στρατού μας, θα αντιμετωπίσει την ισχυρή μας απάντηση», δήλωσε νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.

Η Ιαπωνία εμφανίζεται έτοιμη να καταρρίψει πύραυλο, εάν αποτελεί παγκόσμια απειλή, ενώ κάνει λόγο για «πρόκληση που δεν μπορεί να ανεχθεί».

Ενώ μια σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο θα επηρέαζε την Κίνα και στο χειρότερο σενάριο θα εξαπέλυε ένα σύννεφο ραδιενέργειας ή κύματα προσφύγων στο βορειοανατολικό τμήμα της, το Πεκίνο έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ καθώς η ένταση κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua κατηγόρησε σήμερα την Ιαπωνία ότι χρησιμοποιεί τη Βόρεια Κορέα ως δικαιολογία για τη δική της επαναστρατιωτικοποίηση, ενώ κατευθύνει επίσης την οργή της στη Νότια Κορέα λόγω της ανάπτυξης του αντιπυραυλικού συστήματος THADD.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα