19 Απριλίου 2024 / 10:06 πμ
19 Απριλίου 2024 / 10:06 πμ

Παγκόσμιος συναγερμός – Η Β. Κορέα εκτόξευσε νέο πύραυλο!

από fimotro

Σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το Reuters και πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης.
Η Πιονγκγιάνκ όμως με αυτή την εκτόξευση προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω, καθώς ο πύραυλος έπεσε στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας, όπως επιβεβαίωσε επίσημα η κυβέρνηση Άμπε.
«Ο πύραυλος φαίνεται πως έπεσε εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ιαπωνίας» τόνισε ο εκπρόσωπος της χώρας. Σύμφωνα με το Reuters, ο πρωθυπουργός Άμπε κάλεσε εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο της Ιαπωνίας προκειμένου να συνεδριάσουν.
Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap που επικαλείται ως πηγή του το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη νότια επαρχία Πιονγκάν προς τα ανατολικά. Νοτιοκορεάτες και Αμερικανοί ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα, πρόσθεσε το πρακτορείο.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε πύραυλο που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία προτού καταλήξει σε διεθνή ύδατα.
Νωρίτερα σήμερα, δύο πηγές από την Ουάσιγκτον ανέφεραν πως αξιωματούχοι της αμερικανικης κυβέρνησης θεωρούν πως η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να διεξάγει μια νέα πυραυλική δοκιμή εντός ημερών, στην πρώτη εκτόξευση πυραύλου έπειτα από εκείνη στα μέσα Σεπτεμβρίου πάνω από την Ιαπωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα