25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

«Πέφτουν» οι υπογραφές για τα πετρέλαια της Δ. Ελλάδας

από fimotro

Tην Πέμπτη υπογράφονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος- Ενέργειας τρεις συμβάσεις για την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης πετρελαίου και/ή φυσικού αερίου σε τρεις χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδος.
Οι δύο συμβάσεις, που αφορούν τα «οικόπεδα» της ΒΔ Πελοποννήσου και της «Άρτας- Πρέβεζας» θα υπογραφούν από τον υπουργό Περιβάλλοντος ? Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ Γρηγόρη Στεργιούλη και η τρίτη σύμβαση για την παραχώρηση της περιοχής « Αιτωλοακαρνανία» θα υπογραφεί από τον υπουργό και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Energean Oil & Gas Mαθιό Ρήγα.
Tα ΕΛΠΕ και η Energean Oil&Gas αναδείχθηκαν ανάδοχοι μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες, που είχαν ξεκινήσει εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια.
Ο υπουργός επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον πετρελαϊκών εταιριών για έρευνες στον ελλαδικό χώρο. Αναφέρθηκε στις προκηρύξεις για τα 20 οικόπεδα του Ιονίου και της Κρήτης που είχαν συγκεντρώσει μικρό ενδιαφέρον και δήλωσε ότι από τα μπλοκ για τα οποία κατατέθηκαν προσφορές σήμερα έχουμε φθάσει στο σημείο να προωθηθεί η υπογραφή συμβάσεων για τα δύο εξ αυτών. Δήλωσε ότι το υπουργείο δεν θριαμβολογεί και ότι θα συνεχίσει με βήματα συντεταγμένα, ώστε να είναι πλήρες το θεσμικό πλαίσιο για να διευκολυνθεί το υφιστάμενο ενδιαφέρον και να αξιοποιηθεί αυτός ο σημαντικός πλούτος.
Ας σημειωθεί ότι την Παρασκευή επισκέφθηκαν τον υπουργό υψηλόβαθμα στελέχη της ExxonMobil και της Total, συνοδευόμενα από την ηγεσία των ΕΛΠΕ, καθώς τα Ελληνικά Πετρέλαια βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για συνεργασία με την ExxonMobil όσον αφορά στις έρευνες υδρογονανθράκων.
Τα στελέχη των τριών εταιριών συναντήθηκαν την Παρασκευή και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Τα ΕΛΠΕ σε κοινοπραξία με την Total και την Edison έχουν αναδειχθεί ως «επιλεγέντες επενδυτές» για το «οικόπεδο» 2, βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα