20 Απριλίου 2024 / 11:28 πμ
20 Απριλίου 2024 / 11:28 πμ

Πέρασε ο Ολυμπιακός, αλλά διώξτε αυτόν τον Ρόμπερτς τώρα!

από fimotro

Είναι ντροπή για την ιστορία του Ολυμπιακού να έχει βασικό πλέι μέικερ αυτόν τον Ρόμπερτς που ο άνθρωπος δεν είναι σε θέση, όχι απλά να κάνει μια σωστή πάσα ή… να κάνει ένα καλό σουτ και ας το χάσει, αλλά δεν μπορεί ούτε να κατεβάσει τη μπάλα! Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό είχε πάλι σε πολύ καλή μέρα τον Στρέλνιεκς που σκότωσε τον Άρη με τρία συνεχόμενα τρίποντα και φυσικά τον τεράστιο Μιλουτίνοφ που έβαλε πόντους, έριξε τάπες, πήρε ριμπάουντ και έδωσε λύσεις. Με το φτωχό 49-56 κέρδισε μέσα στο Αλεξάνδρειο ο Ολυμπιακός παίζοντας πολύ μέτριο μπάσκετ που εάν συνέχιζε ο Ρόμπερτς θα έχανε το ματσάκι και θα γυρνούσε με ήττα στην Αθήνα. Απαράδεκτα κακός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ρόμπερτς, δεν είναι παίκτης επιπέδου Ολυμπιακού και πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί. Μεγάλες οι ευθύνες του Σφαιρόπουλου που έδωσε περίπου από το μπάτζετ 1 εκατ. ευρώ για να τον φέρει στο λιμάνι! Ακόμα πιο μεγάλες οι ευθύνες του, γιατί ενώ ο Σπανούλης όταν επιστρέψει θα έχει μερικές εκλάμψεις αλλά δεν θα ξαναπαίξει κανονικό μπάσκετ, εν τούτοις δεν εκμεταλλεύεται την κατάσταση να βάλει βασικό τον Στρέλνιεκς, προσαρμόζοντας τα συστήματα πάνω του και πάει να τον καταστρέψει εντελώς, όπως ακριβώς έκανε με τον Έρικ Γκριν! Πολύ μέτριο το θέαμα που προσέφερε ο Ολυμπιακός, πέρασε στον τελικό αλλά ακόμα δεν πήρε την κούπα. Πρέπει να κερδίσει την ΑΕΚ στον τελικό. Και με τέτοιες εμφανίσεις δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα την κερδίσει γιατί η ΑΕΚ μπορεί να μην έχει καλή ομάδα, αλλά διψάει για έναν τίτλο μετά από τόσα χρόνια απουσίας της από τις κούπες.

Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς καταπονημένος από το ματς με την Μπαρτσελόνα, αλλά τα μεγάλα τρίποντα του Γιάνις Στρέλνιεκς στην τέταρτη περίοδο, τον κράτησαν «ζωντανό» και τον έσπρωξαν στη νίκη (56-49) επί του Άρη, που τον έστειλε στον τελικό Κυπέλλου ύστερα από 2013, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Το ματς

Με τους Μπένσον, Βασιλόπουλο, Γουίβερ, Μπελ και Φλιώνη ξεκίνησε ο Άρης, ενώ αντίστοιχα ο Ολυμπιακός με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Τόμπσον και Ρόμπερτς. Πολύ καλή αρχή στην αναμέτρηση έκαναν οι «κίτρινοι», καθώς έχοντας «θωρακίσει» τη ρακέτα τους, υποχρέωσαν τους «ερυθρόλευκους» σε απανωτά άστοχα τρίποντα, ενώ εκείνοι στα πρώτα 3:30’’ προηγήθηκαν 4-0. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου άρχισαν να… συνέρχονται και απάντησαν με δικές τους καλές άμυνες, αλλά και χτυπώντας αρκετά μέσα από το «ζωγραφιστό», για το +6 (6-12). Ο ρυθμός του παιχνιδιού παρέμενε αργός και κακός, με τους Πειραιώτες όμως να είχαν τον έλεγχο και να κλείνουν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι 14-8.

Ίδια ήταν η εικόνα του ματς και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον ρυθμό να παραμένει αργός, αλλά τον Ολυμπιακό να διατηρεί ένα σταθερό προβάδισμα (10-18), στο πρώτο δίλεπτο. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου δεν μπορούσαν να σκοράρουν ούτε με… αίτηση (πολλές φορές ακόμη και κάτω από το καλάθι), με τον Άρη να το εκμεταλλεύεται αυτό και να πλησιάζει (15-18), στα μισά. Το μπάσκετ που πρόσφεραν οι δύο ομάδες ήταν από κάκιστο έως… τραγικό με αμφότερα σουτ-τούβλα, με αποτέλεσμα να σκοράρουν κυρίως με βολές, αλλά τους «ερυθρόλευκους» να ήταν στο +7 (18-25). Οι Βον και Μπελ μάζεψαν τη διαφορά για τους γηπεδούχους (22-25), αλλά ο Αγραβάνης με τρίποντο στο τέλος, έστειλε τους Πειραιώτες στα αποδυτήρια με το +6 (22-28).

Το κακό μπάσκετ με τις τραγικές και άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με το πρώτο… γκολ να το πετυχαίνει στα 4:30’’ ο Μιλουτίνοφ με φόλοου για το +8 του Ολυμπιακού (22-30). Με μία βολή από τον Αγραβάνη, οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στο +9 (22-31), με τον Άρη να σκοράρει ύστερα από 6:30’’ στο τρίτο δεκάλεπτο (26-31) και τον Τόμπσον να κάνει ένα μίνι-ξέσπασμα και να στέλνει στο +10 (26-36) τους Πειραιώτες. Ωστόσο, οι παίκτες του Γιαννάκη δεν τα παράτησαν και βρίσκοντας λύσεις από την περιφέρεια με τους Αθηναίου και Βον, έκλεισαν την περίοδο στο -5 (32-37).

Από λάθος σε λάθος ήταν ο Ολυμπιακός στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, με τον Άρη να το εκμεταλλεύεται αυτό με τον καλύτερο τρόπο και να φέρνει το ματς στα ίσα (37-37), στα πρώτα δύο λεπτά. Η μόνη αντίδραση των «ερυθρόλευκων» ήταν μία βολή από τον Μιλουτίνοφ (37-38), με τον Άρη να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και να περνάει μπροστά ύστερα από πολλή ώρα (40-38). Εκεί, «μίλησαν» οι Στρέλνιεκς και Ρόμπερτς, καθώς τα τρίποντα-μαχαιριές τους διατηρούσαν μπροστά τους –νωθρούς στην άμυνα- Πειραιώτες (44-47), στα 4:30’’ πριν τη λήξη. Η εξέλιξη αυτή, απογοήτευσε πολύ τους «κίτρινους», οι οποίοι αγχώθηκαν για να γυρίσουν το ματς με απανωτά άστοχα σουτ, αλλά τον Λετονό γκαρντ και τον Μάντζαρη να συνεχίζουν το… βιολί τους έξω από τα 6,75μ., για το +9 (44-53), στο 38’. Πλέον, το νερό είχε μπει στο… αυλάκι για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πήραν τη νίκη με το τελικό 56-49.

Τα δεκάλεπτα: 8-14, 22-28, 32-37, 49-56

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα