25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Πέρασε με 154 ψήφους το πολυνομοσχέδιο…

από fimotro

Πέρασε, όπως αναμενόταν, με μικρές εκπλήξεις την στάση των ανεξάρτητων βουλευτών Μεγαλοοικονόμου που πλεον θα συνεργαστεί με την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και Παπακώστα,ύπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή. Το πολυνομοσχέδιο πέρασε με 154 ψήφους.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αντάλλαξαν βολές, με αιχμή τόσο τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου [απεργίες, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, επιδόματα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους], όσο και το Σκοπιανό.

O πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του και αναφερόμενος στη διάταξη για τις απεργίες, άφησε αιχμές κατά του ΚΚΕ, της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της ΓΣΕΕ. Παράλληλα διαβεβαίωσε πως θα αναπληρωθούν απώλειες που υπέστησαν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι από τις μειώσεις των επιδομάτων.

Απαντώντας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Ζουράρις, τόνισε πως το πρόβλημα δεν είναι ο υφυπουργός, αλλά «η ίδια η κυβέρνηση». Επίσης, συνεχίζοντας, επεσήμανε πως «πέρασαν τρία χαμένα χρόνια. Τον Αύγουστο του ’18 στην καλύτερη περίπτωση θα βρεθούμε εκεί που θα ήμασταν το 2015, αν δεν είχε έρθει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση. (…) Η Ελλάδα ήταν παγκοσμίως γνωστή για τη λέξη φιλότιμο, εσείς την κάνατε γνωστή για τη λέξη κωλοτούμπα»

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας [ως ««όλα έγιναν ευκολότερα με εσάς. Δεν χρειαζόταν να μας το πει ο κ. Ντάισελμπλουμ. Τα δώσατε όλα. Υποχωρήσατε σε όλα απέναντι στην Τρόικα. Όμως, ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ: Ένα συγκυριακό δημιούργημα της κρίσης, που ευτελίζει τις αξίες της Αριστεράς».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, από την πλευρά του ΚΚΕ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με αιχμή τη διάταξη των απεργιών και των πλειστηριασμών. Θέτουν σε εφαρμογή το «ξήλωμα του δικαιώματος της απεργίας. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι πως θα βάλετε εμπόδια» ενώ για τους πλειστηριασμούς σημείωσε χαρακτηριστικά: «Χορεύετε πάνω από την δυστυχία όσων χάνουν τα σπίτια τους και κομπάζετε για τα κέρδη όσων βγάζουν τα σπίτια στο σφυρί. Η πολιτική σας έχει χάσει το λαϊκό έρεισμα γι αυτό και προχωράτε σε πλειστηριασμούς στα μουλωχτά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης, λέγοντας: «Αυτά τα νομοσχέδια έρχονται με αυτόν τον τρόπο για να ψηφιστούν χωρίς να τα διαβάσει κανείς», είπε ο κ. Βασίλης Λεβέντης και πρόσθεσε ότι «αυτό το νομοσχέδιο είναι νομοσχέδιο ντροπής. Όσοι το ψηφίσατε θα ντρέπεστε και θα απολογείστε και στα παιδιά και στα εγγόνια σας».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, επεσήμανε πως «περιέχει ρουσφέτια για να βολεύονται τα κομματικά παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ», έκανε λόγο για «ξεπούλημα της ΔΕΗ» και ότι περικόπτονται τα οικογενειακά επιδόματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα