25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Πέρασε η πρόταση για να στηθούν δέκα κάλπες στην Βουλή για την Προανακριτική

από fimotro

Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων με θέμα τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί αύριο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να στηθούν αύριο δέκα κάλπες -μία για κάθε εμπλεκόμενο- όπως ήταν και η κυβερνητική πρόταση. Είχε προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου το οποίο γνωμοδότησε σχετικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας.

Να σημειωθεί ότι, όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, η αξιωματική αντιπολίτευση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ψηφοφορία για την προανακριτική αν τελικά στηθούν 10 κάλπες, όπως αποφάσισε στην προηγούμενη συνεδρίασή της η Διάσκεψη των Προέδρων.

Η δεύτερη προϋπόθεση που θέτει, πέρα από τη μία και μόνη κάλπη, είναι το ψηφοδέλτιο να έχει μόνο το ερώτημα «ναι ή όχι» στη σύσταση της προανακριτικής, χωρίς να υπάρχουν και τα ονόματα των 10 εμπλεκομένων προσώπων στα οποία ο κάθε βουλευτής θα μπορεί να βάλει σταυρό για «ναι» ή «όχι» σε παραπομπή στην προανακριτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα