20 Απριλίου 2024 / 12:33 πμ
20 Απριλίου 2024 / 12:33 πμ

Πέντε συλλήψεις στο κέντρο – Μολότοφ, χημικά και ξύλο

από fimotro

Σε πέντε συλλήψεις συνολικά, προχώρησε η αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν απόψε στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, αλλά και κατά τη συγκέντρωση που προηγήθηκε με τη συμμετοχή αριστεριστών και αντιεξουσιαστών.
Συγκεκριμένα, έγιναν τρεις συλλήψεις στη διάρκεια των επεισοδίων, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αμερικής, όταν ορισμένα άτομα προσπάθησαν να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων και έριξαν δύο βόμβες μολότοφ. Σημειώνεται, ότι σε χώρο κοντά στην Παλαιά Βουλή, βρέθηκαν αργότερα πολλές βόμβες μολότοφ που άφησαν εκεί άγνωστα άτομα προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.
Τα επεισόδια «μεταφέρθηκαν» λίγη ώρα αργότερα στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, που μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης». Περίπου 150 αντιεξουσιαστές έριξαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, κυρίως από τις οδούς Σολωμού, Στουρνάρη και Τοσίτσα, αλλά και μέσα από το Πολυτεχνείο. Παράλληλα, έχουν στήσει οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις από την πλευρά τους, έκαναν χρήση χημικών, προσπαθώντας να απωθήσουν τους αντιεξουσιαστές. Η Πατησίων και οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου που είχαν κλείσει λόγω των επεισοδίων, δόθηκαν πριν από λίγο στην κυκλοφορία. Σημειώνεται ακόμη ότι απόψε, άγνωστα άτομα επιτέθηκαν με δύο βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

Πορείες και στη Θεσσαλονίκη
Δύο πορείες πραγματοποιήθηκαν απόψε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του αμερικανικού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας.
Από την Καμάρα ξεκίνησε η πορεία που διοργάνωσαν μέλη διαφόρων συλλογικοτήτων, φοιτητές, άτομα που πρόσκεινται σε κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο. Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω της οδού Εθνικής Αμύνης προς την οδό Τσιμισκή, όπου βρίσκεται το αμερικανικό προξενείο. Φτάνοντας μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ, έκαψαν μία αμερικανική σημαία, ενώ στη συνέχεια, κινούμενοι μέσω κεντρικών δρόμων, οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η κινητοποίησή τους.
Την ίδια ώρα, πορεία έκαναν υποστηρικτές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που συγκεντρώθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όπου διοργάνωσαν νωρίτερα πολιτική εκδήλωση. Μέσω των οδών Εγνατία, Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή, οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έφτασαν στο αμερικανικό προξενείο, κι αφού έκαναν μία ολιγόλεπτη στάση στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών των ΗΠΑ, συνέχισαν και διαλύθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους.
Συλλαλητήρια και στα Χανιά
Δύο συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν απόψε στα Χανιά.
Το πρώτο έγινε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς από φορείς και συλλογικότητες, ενώ το δεύτερο διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων και το ΠΑΜΕ στην πλατεία των νέων καταστημάτων.
Και στα δύο συλλαλητήρια κυριάρχησαν αντιπολεμικά συνθήματα, ενώ ακολούθησαν πορείες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε απόψε στο Ηράκλειο, εναντίον της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.
Τη διαμαρτυρία στην πλατεία Ελευθερίας και την πορεία που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο, φορείς και συλλογικότητες χαρακτηρίζοντας «πρόκληση την επίσκεψη αυτή για τον Ελληνικό λαό» .
Στη διαμαρτυρία κυριάρχησαν συνθήματα, όπως «έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να κλείσουν οι αμερικανό – νατοϊκές βάσεις στον τόπο μας, έξω από ΝΑΤΟ – Δ.Ν.Τ., καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμιά αποδοχή του νέου διχοτομικού σχεδίου για την Κύπρο, καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα