29 Μαρτίου 2024 / 1:06 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:06 μμ

Πέθανε ο πρώην δικτάτορας του Παναμά Μανουέλ Νοριέγκα

από fimotro

Ο πρώην δικτάτορας του Παναμάς, Μανουέλ Νοριέγκα πέθανε σε ηλικία 83 ετών, μετά από πρόσφατη εγχείρηση στον εγκέφαλο σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε σήμερα στο Twitter, ο πρόεδρος του Παναμά, Χουάν Κάρλος Βαρέλα.
Ο Νοριέγκα κυβέρνησε τον Παναμά από το 1983 έως το 1989, ενώ ήταν κατάσκοπος της CIA, μέχρι την εισβολή που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ ανατρέποντας την διεφθαρμένη κυβέρνησή του. Έτσι, τερματίστηκε η εγκληματική δραστηριότητά του, στη διάρκεια της οποίας είχε συνεργαστεί με εμπόρους ναρκωτικών, όπως, ο Πάμπλο Εσκομπάρ.
Ο Νοριέγκα είχε αρχικά καταδικαστεί στις ΗΠΑ το 1992, ενώ ήταν φυλακισμένος στον Παναμά, για δολοφονία μέχρι το θάνατό του.
Πριν από περίπου δυο μήνες ο Νοριέγκα είχε εισαχθεί επειγόντως στο χειρουργείο για δεύτερη φορά, μετά από επέμβαση για την αφαίρεση καλοήθη όγκου στον εγκέφαλο.
«Παρουσιάζει μεγάλη εγκεφαλική αιμορραγία και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση» δήλωσε η κόρη του, Λορένα Νοριέγκα, σε δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο Σάντο Τομάς όπου έγινε η επέμβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα