28 Μαρτίου 2024 / 11:51 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:51 μμ

Πέθανε ο «Κρητικός τσαγκάρης της Wall Street» – Ποιος ήταν ο Μηνάς Πολυχρονάκης

από fimotro

Ο Μηνάς Πολυχρονάκης, γνωστός ως «Κρητικός τσαγκάρης της Wall Street», άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Μηνάς Πολυχρονάκης, ο τσαγκάρης από τους Βώρους που κατέκτησε τη Νέα Υόρκη.  Ο γνωστός και ως «Κρητικός τσαγκάρης της Wall Street», που τίμησε το χωριό του και την Κρήτη άφησε την τελευταία του πνοή, σήμερα, με τον ανιψιό του Γιώργο Γκερεδάκη να αποχαιρετά το θείο του με μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook.

Ο Μηνάς Πολυχρονάκης γεννήθηκε το 1941 και σε ηλικία 28 ετών έφυγε από τους Βώρους Ηρακλείου το 1969 έχοντας στην τσέπη του μόλις 13 δολάρια. Μαζί του είχε ένα φθαρμένο κασελάκι που είχε μέσα τα εργαλεία της δουλειάς του τσαγκάρη. Από τα 12 του έμαθε αυτή τη δουλειά και μέχρι να φύγει από τη ζωή, δούλευε ασταμάτητα.

Το 1977 άνοιξε το πρώτο του τσαγκαράδικο, όπου κέρδισε μεγάλη πελατεία αλλά και πολλούς καλούς φίλους μέχρι το 2001, που το ατύχημα στους Δίδυμους Πύργους κατέστρεψε όλα όσα είχε χτίσει, αφήνοντάς του χρέος 400.000 δολαρίων.

Το φτωχό παιδί από τους Βώρους έφτασε να γίνει ο διάσημος Κρητικός τσαγκάρης της Wall Street και να έχει πελάτες του, από απλούς Νεοϋορκέζους μέχρι σταρ του Χόλιγουντ που πήγαιναν σε αυτόν για να επισκευάσει τα πανάκριβα υποδήματά τους, αφού είχε ειδικότητα στην επιδιόρθωση ακριβών παπουτσιών.

Πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα