28 Μαρτίου 2024 / 11:14 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:14 μμ

Πέθανε ο κατηγορούμενος που ήπιε δηλητήριο στο Δικαστήριο της Χάγης (βίντεο)

από fimotro

Τραγική κατάληξη είχε ο Κροάτης Σλόμπονταν Πράλγιακ που ήπιε το δηλητήριο στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μετά το άκουσμα της ποινής του. Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όταν ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου,, άρχισε να πίνει δηλητήριο την ώρα που άκουγε την ετυμηγορία των δικαστών. Όπως ήταν φυσικό, όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα έμειναν άναυδοι.

Όλα έγιναν σήμερα το πρωί την ώρα που ο δικαστής ανακοίνωνε στον Κροατο-βόσνιο αξιωματικό την τελική ετυμηγορία επί της προσφυγής του, μαζί με άλλους έξι πρώην πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες των Κροατών της Βοσνίας που είχαν καταδικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τη διετία 1992-1994, στην περιοχή Μόσταρ.

Μόλις άκουσε την απόφαση, που επιβεβαίωνε την κάθειρξη 20 ετών, ο Πράλτζακ, 72 χρονών σήμερα, άρχισε να πίνει το υγρό που είχε σε ένα μικρό μπουκάλι και φώναξε «δεν είμαι εγκληματίας πολέμου».

Ο δικηγόρος του άρχισε να φωνάζει «Ο πελάτης μου λέει ότι πήρε δηλητήριο», ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Κάρμελ Άνγκιους, διέκοψε αμέσως την ακρόαση. «Διακόπτουμε την… Διακόπτουμε… Σας παρακαλώ, τις κουρτίνες. Μην παίρνετε το φιαλίδιο που χρησιμοποίησε όταν ήπιε κάτι», είπε ο πρόεδρος.

Ο δικαστής κάλεσε άμεσα γιατρό στην αίθουσα, ωστόσο μως μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η κατάσταση της υγείας του Σλόμπονταν Πράλτζακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα