18 Απριλίου 2024 / 11:41 μμ
18 Απριλίου 2024 / 11:41 μμ

Πέθανε ο Βασίλης Φθενός – Ο καταδρομέας της Κύπρου που έγινε δήμαρχος

από fimotro

Δεν τα κατάφερε ο Βασίλης Φθενός. Έδωσε τόσες μάχες στη ζωή του, βγήκε νικητής, αλλά τώρα δεν άντεξε στο μοιραίο, στο πεπρωμένο όλων των ανθρώπων.

Ο πρώην δήμαρχος Τυλίσου, Βασίλης Φθενός έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή. Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Όλοι ξέρουν ότι υπήρξε ένα παλικάρι. Πάντα παρών στους εθνικούς αγώνες. Ως αξιωματικός – καταδρομέας της Α΄ Μοίρας Καταδρομών είχε συμμετάσχει στην Αποστολή «Νίκη» και στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο τον Ιούλιο – Αύγουστο του 1974, με κυριότερη μάχη αυτή του αεροδρομίου της Λευκωσίας, όπου οι Έλληνες κομάντος κράτησαν τον αερολιμένα παρά την επίθεση των Τούρκων και το ύπουλο παιχνίδι των ανδρών του ΟΗΕ.

Η είδηση σκόρπισε θλίψη στη γειτονιά του και προκάλεσε συγκίνηση στην Κρήτη. Ο Βασίλης Φθενός, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο Μαλεβίζι, ενώ η ενασχόλησή του με τα κοινά τον έφερε στον δημαρχιακό θώκο του -τότε- Δήμου Τυλίσου, όπου και διακρίθηκε για την εργατικότητα και την προσφορά του.

Πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα