28 Μαρτίου 2024 / 9:02 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 9:02 μμ

Πάνω από 1.000 στρέμματα έχει κάψει μέχρι στιγμής η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

από fimotro

Ακόμα μία μεγάλη οικολογική καταστροφή βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 17:10 στην περιοχή των Ορθονιών, καθώς πάνω από 1000 στρέμματα δασικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης έγιναν στάχτη.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι στην Ζάκυνθο, η μία μετά την άλλη εμφανίζονται οι πυρκαγιές τα τελευταία 24ωρα, και από το μεσημέρι άρχισε να φλέγεται ένα πανέμορφο πευκόδασος κοντά στο χωριό των Ορθoνιών.

Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα και η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη στις επίγειες δυνάμεις.

Η κατάσταση είναι απελπιστική, καθώς οι καπνοί έχουν ζώσει την ευρύτερη περιοχή από το Καταστάρι έως τις Βολίμες, καθιστώντας δύσκολη την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων.

Τη μάχη με τις φλόγες συντονίζει η τοπική δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 13 οχήματα, 23 πυροσβέστες και 3 υδροφόρες της ΠΙΝ Ζακύνθου, ενώ το έργο των πυροσβεστών ενισχύουν δυνάμεις από την Πελοπόννησο με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, και νωρίτερα το απόγευμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη έκαναν ρίψεις νερού.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης και κλειστοί δρόμοι

Από την πυρκαγιά έχουν καεί πυλώνες της ΔΕΗ ΔΕΗ +0,43%, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης τα χωριά Ορθονιές και Μαριές.

Ακόμα, από την μεγάλη πυρκαγιά στις Ορθονιές, κλειστός είναι ο δρόμος που οδηγεί από τις Βολίμες στο χωριό των Ορθονιών, καθώς στο σημείο η πύρινη λαίλαπα έχει περάσει από τη μία μεριά του δρόμου στην άλλη, ενώ μεγάλη προσοχή θέλουν οι δρόμοι στις περιοχές Ξύγκια και Τριλάγκαθο Μαριών.

Έκτακτη ανακοίνωση εκδόθηκε από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου, στην οποία αναφέρεται πως λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται αυτή την ώρα στις Ορθονιές Ζακύνθου, παρακαλούνται όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και γενικά όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα