23 Απριλίου 2024 / 5:30 μμ
23 Απριλίου 2024 / 5:30 μμ

Πάμε για τελικό με τις βαριές φανέλες της Ρεάλ και της Γιούβε…

από fimotro

FOTO2 juventusΚαλή η Μπάρτσα και η Μπάγερν, καλή η Άρσεναλ, καλή η Παρί και η Ατλέτικο, στο Champions League όμως μιλάνε οι βαριές φανέλες. Τέτοιες φανέλες έχουν η Ρεαλ και η Γιούβε που όπως όλα δείχνουν θα συναντηθούν στο τελικό. Τα δεύτερα παιχνίδια για τα ημιτελικά του Champions League δεν έχουν διεξαχθεί ακόμα, όμως όλα δείχνουν πως 19 χρόνια μετά τη μετωπική σύγκρουσή τους στο Άμστερνταμ για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρεάλ και Γιουβέντους θα αναμετρηθούν ξανά με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο, αυτή τη φορά στο Κάρντιφ. Μία ημέρα μετά το 3-0 των “μερένγκες” επί της Ατλέτικο που τους έδωσε τεράστιο προβάδισμα για τον τελικό, η Γιουβέντους τους… μιμήθηκε αφού πήρε “καθαρή” νίκη με 2-0 στο Πριγκηπάτο απέναντι στην Μονακό και είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στο σπίτι της στο Τορίνο. Θα δούμε μεγάλο τελικό. Μακάρι γιατί μας έχουν βγει τα μάτια στο Ελληνικό πρωτάθλημα…

Το ματς

Μπορεί η Μονακό να έκανε… πλάκα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ντόρτμουντ στο πρώτο 20λεπτο των αγώνων, αλλά η Γιουβέντους της έκοψε το… βήχα από την αρχή του ματς, καθώς δεν είναι υπερβολή, αλλά πραγματικότητα, ότι στα πρώτα 10 λεπτά οι γηπεδούχοι δεν είχαν περάσει το κέντρο.

Η ομάδα του Αλέγκρι είχε φέρει όλη την πίεση της στα καρέ του Σούμπασιτς, όμως είναι τέτοια τα χαρίσματα της μεσοεπιθετικής γραμμής των Μονεγάσκων, που κατάφεραν να δημιουργήσουν πρώτοι τις κλασικές ευκαιρίες του αγώνα. Στο 13′ και στο 16′ ο Εμπαπέ απείλησε την άμυνα της Γιούβε, αλλά ο Μπουφόν ήταν εκεί σε δύο περιπτώσεις, εμποδίζοντας τον 18χρονο να παραβιάσει την εστία του.

Η Γιουβέντους δεν είναι από τις ομάδες που συγχωρούν την οποιαδήποτε αστοχία και το έδειξε στο 29′. Ο Ντιμπάλα με εκπληκτικό τακουνάκι ξεδίπλωσε την αντεπίθεση για τον Ντάνι Άλβες, ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή της Μονακό και με τακουνάκι βρήκε τον Ιγκουαΐν. Ο Αργεντινός δεν ήταν δυνατόν να αστοχήσει και με δυνατό σουτ νίκησε τον Σούμπασιτς, ανοίγοντας το σκορ.

Η «Γηραιά Κυρία» βρήκε αυτό που ήθελε και στη συνέχεια έκανε το αγαπημένο παιχνίδι της διαχείρισης ενός αγώνα, κόντρα σε μια ομάδα που επιτίθεται, έχοντας τρομερά αμυντικά κενά. Στις αρχές του β’ ημιχρόνου, η Μονακό πράγματι έδειχνε να πιστεύει στο γκολ, αλλά ακόμα και ο Φαλκάο φτάνοντας μπροστά στον Μπουφόν τα έχανε, πλασάροντας πολύ άσχημα ειδικότερα για παίκτη της δικής του κλάσης.

Τα λεπτά περνούσαν, οι πιτσιρικάδες της Μονακό έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο στην άμυνα, όπως στο 54′, που ο Μαρκίζιο έκλεψε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σούμπασιτς και φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου για τους φιλοξενούμενους να πετύχουν και δεύτερο γκολ.

Όπερ και εγένετο στο 59’… Ο Μπακαγιόκο έχασε από τον Ντιμπάλα, ο Αργεντινός έδωσε στον Ντάνι Άλβες που με μαγική σέντρα βρήκε τον Ιγκουαΐν μέσα στην περιοχή. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία… Ο «πιπίτα» έκανε το 2-0, κόβοντας παράλληλα τα… πόδια των γηπεδούχων, που δεν μπορούσαν να διαχειριστούν τη μορφή του παιχνιδιού.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Μονακό πίεσε, έχασε κάποιες μικροευκαιρίες, αλλά ούτε αυτή μπόρεσε να γίνει η τρίτη ομάδα που θα παραβιάσει την εστία της ομάδας του Τορίνο. Η Γιουβέντους έμεινε στα δύο(!) γκολ παθητικό στη φετινή διοργάνωση και πλέον ετοιμάζει τα εισιτήριά της για το «Γουέμπλεϊ», εκεί που εκτός απροόπτου θα διασταυρωθεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τελικός που είχε ξαναγίνει το 1998.

Εάν δεν συμβεί κάποιο απίθανο θαύμα, Ρεάλ-Γιούβε στον τελικό! Μακάρι να δούμε ματσάρα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα