29 Μαρτίου 2024 / 5:54 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 5:54 μμ

«Πάγος» και από Κερέ: Η σαφήνεια στα μέτρα για το χρέος όρος για την ένταξη στο QE

από fimotro

Η σαφήνεια στα μέτρα για το χρέος είναι απαραίτητος όρος για να μετάσχει η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ο Μπενουά Κερέ, μιλώντας στο συνέδριο του Economist στη Φρανφκούρτη.
Στην ομιλία του, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ σημείωσε ότι με βάση τη συμφωνία του περασμένου Μαΐου τα μέτρα θα εφαρμοστούν στο τέλος του προγράμματος αλλά τόνισε ότι «το να είμαστε αρκετά καθαροί για τα μέτρα σήμερα θα βοηθήσει να έρθουν μπροστά πολλά από τα ευεργετικά αποτελέσματα, ειδικότερα στη επανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης στην διεθνή και την εγχώρια κοινότητα στην δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας να επιστρέψει σε μονοπάτι κανονικότητας και σταθερότητας».
Η αβεβαιότητα αναφορικά με το υψηλό χρέος υπονομεύει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, τόνισε ενώ επανέλαβε τη θέση του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι ότι η ΕΚΤ λυπάται που δεν υπήρξε καθαρός ορισμός των μέτρων ελάφρυνσης στο προηγούμενο Eurogroup, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό η συμφωνία να επιτευχθεί στις 15 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα