17 Απριλίου 2024 / 12:02 πμ
17 Απριλίου 2024 / 12:02 πμ

Ο ESM παγώνει μέτρα για το χρέος λόγω των εξαγγελιών Τσίπρα!

από fimotro

reglingΜαζεμένα ήρθαν σήμερα τα άσχημα νέα για την κυβέρνηση και την Ελληνική Οικονομία. Μετά τον Β. Σόιμπλε, που ζήτησε εξηγήσεις για την χορήγηση της «13ης σύνταξης» από την κυβέρνηση, και ο ESM βάζει πάγο στο «δώρο» που ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με το Bloomberg την είδηση ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ταμείου μέσω email τονίζοντας ότι ο ESM παγώνει τις κινήσεις του για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ως… «απάντηση» στο πακέτο παοχών των 600 και πλέον εκατ. ευρύ. Να σημειωθεί ότι για να εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup απαιτείται μια σειρά αποφάσεων από όργανα του EFSF και του ESM.
Οι θεσμοί αξιολογούν τον αντίκτυπο από τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και σύμφωνα με το πρακτορείο κατόπιν η διοίκηση του EFSF και του ESM θα αναλύσει την εκτίμηση των Θεσμών και θα αποφασίσει πως θα προχωρήσει.

Το θέμα έβαλε στο τραπέζι το Βερολίνο καθώς όπως γνωστοποίησε πως έχει ζητήσει από τους Θεσμούς που εμπλέκονται στο ελληνικό πρόγραμμα να εκτιμήσουν κατά πόσο οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις είναι συμβατές με τους όρους του προγράμματος.
Ζητά μάλιστα γρήγορη απάντηση προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων στο χρέος, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών.
«Περιμένουμε γρήγορη αποσαφήνιση στο θέμα έτσι ώστε η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων στο χρέος να μην καθυστερήσουν», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
«Προφανώς όλα τα θέματα/μεταρρυθμίσεις συζητούνται με τους θεσμούς στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης». Με τον τρόπο αυτό απάντησαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών στις παραπάνω δηλώσεις.
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Κομισιόν το μεσημέρι επανέλαβε πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού «συζητούνται και αξιολογούνται» στο πλαίσιο της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, σημειώνοντας πως η συμφωνία στην οποία κατέληξε το Eurogroup πάνω στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, προχωράει με βάση τους κανόνες του ESM.
Ο δε Β. Σόιμπλε ζήτησε από την Κομισιόν να διερευνήσει αν το πακέτο παροχών είναι συμβατό με το ελληνικό πρόγραμμα, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τις ανακοινώσεις του ESM.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα