24 Απριλίου 2024 / 12:23 μμ
24 Απριλίου 2024 / 12:23 μμ

Ο ύποπτος για το μακελειό στο Βερολίνο μπορεί να βρίσκεται στη Δανία

από fimotro

Η αστυνομία της Δανίας λέει ότι η περιγραφή του Τυνήσιου υπόπτου για την επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου ταιριάζει με έναν άνδρα, ο οποίος εθεάθη στο Άαλμποργκ της Δανίας.
Η αστυνομία συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή Ετέρνιτεν της πόλης και αναμένεται να διεξαχθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό του.
Ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίζ Αμρί καταζητείται από την γερμανική αστυνομία και έχει επικηρυχθεί για 100.000 ευρώ. Την περασμένη Δευτέρα σκότωσε 12 ανθρώπους σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, οδηγώντας ένα φορτηγό κατά πάνω τους. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως εθεάθη για τελευταία φορά σε τζαμί της πόλης τα ξημερώματα της Τρίτης, λίγες ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.
Tα στοιχεία που συνέλεξε η εγκληματολογική κι ιατροδικαστική υπηρεσία από το φορτηγό το οποίο παρέσυρε στον θάνατο 12 ανθρώπους στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τη Δευτέρα καταδεικνύουν ότι ο ύποπτος από την Τυνησία Άνις Άμρι ήταν το πρόσωπο που οδηγούσε τη νταλίκα, έγινε χθες γνωστό από την εκπρόσωπο τύπου του γραφείου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Γερμανίας.
«Πραγματοποιήσαμε έρευνες σε διαφορετικές περιοχές στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία και το Βερολίνο. Πιστεύεται ότι ο Άνις Άμρι είχε περάσει προηγουμένως από αυτά τα μέρη» δήλωσε σε δημοσιογράφους η Φράουκε Κέχλερ, εκπρόσωπος τύπου του γραφείου του εισαγγελέα.
«Έπειτα από μια πληροφορία που λάβαμε, οι αρχές ερεύνησαν ένα λεωφορείο στο Χάιλμπρον. Δεν έχουν γίνει συλλήψεις» τόνισε η αξιωματούχος.
Η Φράουκε Κέχλερ είπε επιπλέον ότι οι ερευνητές έλαβαν τα πρώτα αποτελέσματα από τις έρευνες της εγκληματολογικής κι ιατροδικαστικής υπηρεσίας στο φορτηγό.
«Δακτυλικά αποτυπώματα βρέθηκαν στο εξωτερικό τμήμα του φορτηγού, στην πόρτα του οδηγού» και πίσω από το κάθισμα του οδηγού, σύμφωνα με την ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα