19 Απριλίου 2024 / 9:36 πμ
19 Απριλίου 2024 / 9:36 πμ

Ο Χάμιλτον παγκόσμιος πρωταθλητής στην F1!

από fimotro

Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγυρίζει τον τέταρτο τίτλο στην καριέρα του ισοφαρίζοντας πλέον την επίδοση του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes θα αρκείτο σε ένα πλασάρισμα ακόμη και στην πέμπτη θέση για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα δύο αγώνες πριν το τέλος της σεζόν, αλλά παρότι έμεινε μόλις δέκατος, κατέκτησε τον τίτλο από τη στιγμή που ο Γερμανός της Ferrari δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δυάδα και έμεινε τέταρτος.

Την τρίτη νίκη στην καριέρα του πήρε ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull εκμεταλλευόμενος την επεισοδιακή εκκίνηση που έφερε Χάμιλτον και Φέτελ στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Ο Βαλτέρι Μπότας με Mercedes και ο Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari συμπλήρωσαν το πόντιουμ.

Ο αγώνας έγινε… ροντέο από το ξεκίνημα. Στην πρώτη στροφή Φερστάπεν και Φέτελ είχαν επαφή με τα ελαστικά τους, ο Χάμιλτον προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την περίσταση για να περάσει τον Γερμανό, αλλά ο τελευταίος έπεσε από πίσω του. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα ο Φέτελ να χάσει το μπροστινό «φτερό» του και ο Χάμιλτον να πάθει κλατάρισμα, με αποτέλεσμα να βρεθούν ο μεν 19ος, ο δε 20ος και μεγάλος κερδισμένος να είναι ο Φερστάπεν που κατέληξε πρώτος και με τους δύο μεγάλους αντιπάλους του σχεδόν εξουδετερωμένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα