24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Ο Τσίπρας προσεγγίζει την Γεννηματά για την απλή αναλογική

από fimotro

Μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση, μήνυμα για πολλούς αποδέκτες έδωσε σήμερα στην διάρκεια του briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς ερωτηθείς για την απλή αναλογική, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συζητήσει με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη το ενδεχόμενο της απλής αναλογικής για τις προσεχείς εκλογές.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «οι μεθεπόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική. Αν όμως το ΠΑΣΟΚ καταθέσει πρόταση για απλή αναλογική, εμείς θα μπορούσαμε ενδεχομένως να τη συζητήσουμε».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της απλής αναλογικής από τις επόμενες κάλπες, ωστόσο, άφησε τις αιχμές του για την Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Κατατέθηκε την περασμένη άνοιξη νομοσχέδιο για την απλή αναλογική. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όταν της δόθηκε η ευκαιρία να τοποθετηθεί στο Κοινοβούλιο, επέλεξε, αντί να αναλάβει πολιτικό ρόλο στο πλαίσιο του πολιτικού συστήματος, να παίξει τον ρόλο του υποστηρικτή της ΝΔ».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τζανακόπουλος είχε πει ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές και ότι οι κάλπες θα στηθούν το 2019.

Η κυβέρνηση εργάζεται με ορίζοντα το 2019 και το μοναδικό σενάριο που δουλεύουμε είναι το συντομότερο κλείσιμο της αξιολόγησης για να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση. Κάθε υπουργός ή στέλεχος μπορεί να έχει την άποψή του, αλλά εμείς εργαζόμαστε με ορίζοντα το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα