28 Μαρτίου 2024 / 4:04 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:04 μμ

Ο τρομερός Βαλβέρδε αναλαμβάνει τη Μπαρτσελόνα!

από fimotro

Η εποχή Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα ξεκίνησε και επίσημα. Ο πρόεδρος του καταλανικού συλλόγου, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα  σε συνέντευξη Τύπου ότι ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού είναι ο αντικαταστάτης του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο των «μπλαουγκράνα».

«Ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα θα είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Για πολλούς λόγους. Σήμερα μίλησα μαζί του και είναι πολύ χαρούμενος, γιατί είναι μια πολύ ιδιαίτερη πρόκληση. Έχει την ικανότητα, την κρίση, τη γνώση, την εμπειρία, είναι λάτρης του ποδοσφαίρου βάσης, ένα στυλ χαρακτηριστικό του συλλόγου μας κι έχει μεγάλη ικανότητα για εργασία και πάθος με τις νέες τεχνολογίες και την εφαρμογή τους στους αγώνες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπαρτομέου.

«Ο Βαλβέρδε δεν ήταν το μοναδικό όνομα στη λίστα μας. Από τη στιγμή που ο Λουίς Ενρίκε μας είπε ότι δεν θα συνεχίσει, αρχίσαμε να εξετάζουμε αρκετές περιπτώσεις. Ωστόσο, στο όνομα που μας προτάθηκε και συμφωνήσαμε όλοι ήταν του Βαλβέρδε. Η παρουσίαση θα γίνει, κατά πάσα πιθανότατα, την Πέμπτη» πρόσθεσε ο διοικητικός ηγέτης της Μπαρτσελόνα.
Η διάρκεια της συνεργασίας του Βαλβέρδε με την Μπαρτσελόνα θα είναι για 2+1 χρόνια, ενώ τον «τσινγκούρι» θα ακολουθήσουν οι άμεσοι συνεργάτες του Γιον Ασπιάθου και Χοσέ Αντόνιο Ποθάνκο, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του επιτελείου του. Ο Βαλβέρδε αποχώρησε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο ύστερα από τέσσερα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον πάγκο της κι αφού την οδήγησε στις υψηλές θέσεις του ισπανικού πρωταθλήματος, παρά τους μεταγραφικούς περιορισμούς και τις όποιες ιδιαιτερότητες ισχύουν στην ομάδα των Βάσκων.

Κατά την τοποθέτηση του ο Μπαρτομέου ανέφερε πως: «Ο Βαλβέρδε έχει την ικανότητα, την κρίση, τη γνώση και την εμπειρία, να προωθεί τους νέους παίκτες και ακολουθεί τη φιλοσοφία της Μπάρτσα. Είναι σκληρός εργάτης και είναι οπαδός της χρήσης της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και στη διαχείριση των αγώνων. Θα έχει μαζί του τους Γιον Ασπιάθου και Χοσέ Αντόνιο Ποθάνκο.

Μίλησα σήμερα με τον Βαλβέρδε και είναι πολύ χαρούμενος γιατί είναι για εκείνον μια ξεχωριστή πρόκληση. Ο Βαλβέρδε δεν ήταν το μοναδικό όνομα στη λίστα μας. Από τη στιγμή που ο Λουίς Ενρίκε μας είπε ότι δεν θα συνεχίσει, αρχίσαμε να εξετάζουμε αρκετές περιπτώσεις. Ωστόσο, στο όνομα που μας προτάθηκε και συμφωνήσαμε όλοι ήταν του Βαλβέρδε. Η επίσημη παρουσίαση του, ως νέου τεχνικού της Μπαρτσελόνα θα γίνει την Πέμπτη».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναλαμβάνει τα «ηνία» των Καταλανών, έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στον πρώην προπονητή της. «Παντοτινά ένας από εμάς. Καλή επιτυχία», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα των ερυθρολεύκων στον Ισπανό τεχνικό σε μια φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη μαζί του.

Εν τω μεταξύ και ο Κώστας Καραπαπάς με τη σειρά του έδωσε συγχαρητήρια στον Ισπανό τεχνικό για το νέο βήμα στην καριέρα του. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός πιο συγκεκριμένα έγραψε στα social media: «Ανέβηκε στην κορυφή του ποδοσφαιρικού Ολύμπου! Αξιος! Και πάντα ένας από εμάς! ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ…». Παράλληλα, ο Κώστας Καραπαπάς σε σχόλιο στην ίδια ανάρτηση υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην τελική ευθεία για να φέρει στον Πειραιά το νέο τεχνικό των «ερυθρόλευκων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα