29 Μαρτίου 2024 / 2:05 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:05 πμ

Ο Τραμπ στηρίζει την υποψηφιότητα του Λος Αντζελες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

από fimotro

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) για να εκφράσει την υποστήριξή του για την υποψηφιότητα του Λος Άντζελες ως πόλης που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς το καλοκαίρι του 2024, δήλωσε η επιτροπή αίτησης της καλιφορνέζικης πόλης χθες.
Η επιτροπή δήλωσε μέσω Twitter ότι ο Τραμπ μίλησε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ τηλεφωνικά “για να εκφράσει την σθεναρή υποστήριξή του” προς τους Ολυμπιακούς και “τα σχέδια (της πόλης) να διοργανώσει θαυμάσιους (Ολυμπιακούς) Αγώνες”.
Το Λος Άντζελες επιδιώκει να διοργανώσει τους τρίτους θερινούς του Αγώνες, και το θέμα που έχει επιλέξει είναι ο εορτασμός της πολυμορφίας. (Η πόλη είχε φιλοξενήσει Ολυμπιακούς το 1932 και το 1984.)
Η συνομιλία των δύο ανδρών έγινε την Τετάρτη και προγραμματίστηκε από το δήμαρχο του Λος Άντζελες, Έρικ Γκαρσέτι, ο οποίος είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η νίκη του Τραμπ μετά από μια προεκλογική περίοδο γεμάτη σκληρά λόγια για τους μετανάστες, τους ισπανόφωνους, τους μουσουλμάνους και τις γυναίκες θα μπορούσε να αποβεί εις βάρος της υποψηφιότητάς της για τους Ολυμπιακούς, δεδομένου το ότι η ΔΟΕ απαρτίζεται από ψηφίζοντα μέλη από πολλές χώρες.
Η ΔΟΕ, η οποία έχει να λάβει επίσης φακέλλους υποψηφιότητας από το Παρίσι και τη Βουδαπέστη, θα ανακοινώσει την απόφασή της τον Σεπτέμβριο του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα