29 Μαρτίου 2024 / 7:36 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 7:36 πμ

Ο Τραμπ «πήρε» το Μίσγιγκαν: Κέρδισε 10.704 περισσότερες ψήφους από την Κλίντον

από fimotro

Η πολιτεία του Μίσιγκαν ανακοίνωσε επίσημα ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νίκησε την Χίλαρι Κλίντον στην τοπική εκλογική μάχη που έφερε τους δύο αντιπάλους σε απόσταση αναπνοής σε αριθμό ψήφων, δίνοντας επίσημα πλέον στον Τραμπ τις 16 ψήφους εκλεκτόρων της πολιτείας τρείς εβδομάδες μετά τις εκλογές.
“Ο Τραμπ υπερισχύει της Κλίντον κατά 10.704 ψήφους”, είπε η γραμματέας της πολιτείας Ρουθ Τζόνσον μετά από την βεβαίωση από την πολιτειακή επιτροπή εκλογών.
Η νίκη του ρεπουμπλικανού Τραμπ στη βόρεια πολιτεία του έδωσε 306 ψήφους εκλεκτόρων σε αντίθεση με τη δημοκρατική Κλίντον, που κέρδισε 232. Το Μίσιγκαν είναι η τελευταία πολιτεία να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα των εκλογών της.
Η υποψήφια των Πράσινων Τζιλ Στάιν αναμένεται να ζητήσει ανακαταμέτρηση των ψήφων στο Μίσιγκαν, όπως έχει ήδη κάνει για το Ουισκόνσιν. Έχει προθεσμία μέχρι αύριο.
Αυτές οι αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές αυτόματα, ενώ ο Τραμπ έχει στη διάθεσή του επτά ημέρες για να προβάλλει ένσταση, πράγμα που μπορεί να μεταφέρει τη διαδικασία ανακαταμέτρησης στα μέσα Δεκεμβρίου. Το σώμα εκλεκτόρων αναμένεται να συναντηθεί στις 19 Δεκεμβρίου ώστε τα μέλη του να ψηφίσουν τελικά για τον πρόεδρο βάσει των αποτελεσμάτων των πολιτειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα