23 Απριλίου 2024 / 7:17 μμ
23 Απριλίου 2024 / 7:17 μμ

Ο Τραμπ θα μιλήσει στο Κογκρέσο στις 28 Φεβρουαρίου

από fimotro

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, γνωστοποίησε σήμερα ότι προσκάλεσε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμ να εκφωνήσει μια ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου την 28η Φεβρουαρίου. Αποτελεί παράδοση στις ΗΠΑ να προσκαλούνται οι νέοι πρόεδροι να μιλήσουν ενώπιον των κοινοβουλευτικών από την εποχή του Ρόναλντ Ρίγκαν το 1981. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα εκφωνήσει την ομιλία του ενώπιον των σωμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

«Σήμερα προσκάλεσα τον πρόεδρο Τραμπ να μιλήσει σε μια κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου την 28η Φεβρουαρίου» δήλωσε ο Πολ Ράιαν σε μια συνέντευξη τύπου στο Καπιτώλιο.

«Θα είναι μια ευκαιρία για τους πολίτες και τους αντιπροσώπους τους να ακούσουν απευθείας τον πρόεδρο να περιγράφει το όραμά του και το κοινό μας πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, δικαίως».

Εγκρίσεις υπουργών

Η Επιτροπή Εμπορίου, Επιστημών και Μεταφορών της Γερουσίας ενέκρινε σήμερα τους διορισμούς του Γουίλμπουρ Ρος στο υπουργείο Εμπορίου και της Ελέιν Τσάο στο υπουργείο Μεταφορών.

Ο διορισμός των δύο υποψηφίων που πρότεινε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει τώρα να επικυρωθεί από την ολομέλεια της Γερουσίας.

Η Επιτροπή, την οποία ελέγχουν οι Ρεπουμπλικανοί με διαφορά μιας ψήφου, ενέκρινε ομόφωνα και τους δύο υποψηφίους, τον 79χρονο δισεκατομμυριούχο επενδυτή Ρος και την Τσάο, πρώην υπουργό Εργασίας επί προεδρίας του Τζορτζ Ου. Μπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα