29 Μαρτίου 2024 / 11:31 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 11:31 πμ

Ο Σόιμπλε αναγνωρίζει τώρα ότι είναι λάθος τα ανοιχτά σύνορα στους μετανάστες

από fimotro

H Γερμανία έκανε λάθη με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων που οδήγησε σε εισροή περισσότερου από 1 εκατ. μεταναστών στη χώρα την τελευταία διετία, παραδέχθηκε ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Welt, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο προσπαθεί να μάθει από τα λάθη του.

«Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε αυτό που μας ξέφυγε το 2015. Εμείς οι πολιτικοί είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Τουλάχιστον μπορεί κανείς να μαθαίνει από αυτά», σημείωσε.

Ο Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει εναρμόνιση των κοινωνικών παροχών για να πετύχει μια πιο δίκαιη μοιρασιά μεταξύ των μελών της ΕΕ, ένα ζήτημα που όπως είπε θεωρείται ταμπού για πολύ καιρό στη Γερμανία.

«Εχουμε υψηλότερα πρότυπα όσον αφορά στις κοινωνικές παροχές σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Γι αυτό θέλουν τόσοι πολλοί να έλθουν στη Γερμανία», σημείωσε.

Δήλωσε επίσης προβληματισμένος για το στιλ ηγεσίας του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά και τα διατάγματα για τη μετανάστευση και την ακύρωση εμπορικών συμφωνιών.

«Στις ΗΠΑ, βλέπουμε πώς κάποιος ενεργεί σαν να μπορεί να τα πετύχει όλα πολύ γρήγορα. Αυτό δεν θα έχει μόνο καλά αποτελέσματα», είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα