19 Απριλίου 2024 / 11:47 πμ
19 Απριλίου 2024 / 11:47 πμ

Ο συντηρητικός δικαστής Γκόρσιτς, η επιλογή του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο

από fimotro

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε τον Νιλ Γκόρσιτς χθες για να αναπληρώσει την κενή θέση στον Άρειο Πάγο (Supreme Court), επιλέγοντας τον 49χρονο δικαστή των ομοσπονδιακών εφετείων για να επαναφέρει την συντηρητική πλειοψηφία στο ανώτατο δικαστήριο και να διαμορφώσει αποφάσεις σε διχαστικά θέματα όπως τις αμβλώσεις, τον έλεγχο της οπλοφορίας, τη θανατική ποινή και τα θρησκευτικά δικαιώματα.
Ο υποψήφιος από το Κολοράντο αναμένεται να αντιμετωπίσει μια μεγάλη κομματική μάχη στη γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών αφότου οι Ρεπουμπλικανοί απέρριψαν πέρσι τον υποψήφιο του Δημοκρατικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για να αναπληρώσει το κενό που άφησε στο σώμα ο θάνατος τον Φεβρουάριο πέρσι του συντηρητικού δικαστή Άντονιν Σκαλία.
Ο Γκόρσιτς είναι ο νεότερος υποψήφιος για το ανώτατο δικαστήριο εδώ και τουλάχιστον εικοσιπέντε χρόνια, και θα μπορούσε να επηρεάσει την κατεύθυνση του δικαστηρίου επί δεκαετίες.
Το 2006 ο Γκόρσιτς εγκρίθηκε για τη θέση του δικαστή στο ομοσπονδιακό εφετείο στο Κολοράντο με απόλυτη ομοφωνία, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης και τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσής του στο κτίριο του Αρείου Πάγου. Κατά την ανακοίνωσή του, ο Τραμπ ευχήθηκε να εγκριθεί με τον ίδιο τρόπο και στον Άρειο Πάγο, λόγω των “αδιαμφισβήτητων προσόντων του”.
Οι Ρεπουμπλικανοί κατέχουν 52 θέσεις στη Γερουσία, και οι Δημοκρατικοί 48. Για να εγκριθεί ο διορισμός του Γκόρσιτς χρειάζονται 60 ψήφοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα