25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Ο Σκουρλέτης ελπίζει ότι θα επιστρέψει η πρόταση για την απλή αναλογική

από fimotro

Ανοιχτός στην πιθανότητα η κυβέρνηση να επαναφέρει την πρόταση της απλής αναλογικής εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

«Εμείς έχουμε πει οτι αν έχουν διαμορφωθεί οι όροι που θα οδηγήσουν σε επανατοποθέτηση των κομμάτων που δεν την είχαν υποστηρίξει (σ.σ το καλοκαίρι του 2016), πολύ ευχαρίστως να την επαναφέρουμε», τόνισε μιλώντας στον RealFm.

«Τότε είχαν τεθεί και κάποιες άλλες προυποθέσεις –ήταν το σπάσιμο της Β’ Αθήνας- μακάρι  να μπορεί να εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές διασφαλίζοντας 200 ψήφους», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν η κατάτμηση στην Β’ Αθήνας πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε: «Αυτή η συζήτηση που είχε ανοίξει και παλαιότερα, μπορεί να μας οδηγήσει σε αναμόρφωση των διοικητικών ορίων της Β’ Αθήνας»,  υπενθυμίζοντας ότι απαιτείται πλειοψηφία 200 ψήφων για να ισχύσει από τις επόμενες ελκογες, δηλαδή ό,τι ισχύει και για τον εκλογικό νόμο.

Για το ενδεχόμενο να στηθούν διπλές κάλπες τον Οκτώβριο του 2019 (βουλευτικές και δημοτικές), ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Ενδεχομένως να συμπέσει αυτή η ημερομηνία-πολύ πιθανό να συμπέσει- με τις εθνικές εκλογές. Αν συμπέσει, καλώς να συμπέσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα