28 Μαρτίου 2024 / 12:49 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 12:49 μμ

Ο Ρουβίκωνας μετατρέπεται σε… πολιτικό φορέα!

από fimotro

Πληθαίνουν οι φήμες ότι η αναρχική οργάνωση «Ρουβίκωνας» ετοιμάζει την επίσημη κάθοδό της στην πολιτική αρένα με τη δημιουργία επίσημουο πολιτικού φορές, κάτι που ενισχύεται και από κείμενο που δημοσιεύθηκε στην Indymedia.
Στο κείμενο με τίτλο «Η πολιτική μας ταυτότητα», ο Ρουβίκωνας αναλύει τους λόγους για τους οποίους εκτιμάται ότι πρέπει να μετεξελιχθεί σε μία νέα οντότητα.
Το κείμενο της πολιτικής ταυτότητας του Ρουβίκωνα, θα συζητηθεί μάλιστα σε εκδήλωση που οργανώνει η αναρχική ομάδα το Σάββατο 20/5 στις 18:00 στο Κ*ΒΟΞ (πλ. Εξαρχείων, Αραχώβης κ Θεμιστοκλέους).
«Ο Ρουβίκωνας δοκίμασε να κάνει τα πράγματα ανάποδα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.
«Να ξεκινήσει από τη δράση,από τις άμεσες ανάγκες του κοινωνικού πολέμου και μέσα από αυτό να χτίσει σιγά σιγά μια ολοκληρωμένη πολιτική οντότητα ικανή να αποκτήσει πρωτοβουλία κινήσεων, να δώσει αληθινή ώθηση στον αναρχικό αγώνα, ικανή να μετεξελιχθεί και να ανέβει στάδιο. Να σπάσει επιτέλους την «κατάρα» των αναρχικών ομάδων να περιορίζονται ποσοτικά σε μικρούς αριθμούς μελών και ποιοτικά σε απευθύνσεις προσανατολισμένες σε προκαθορισμένο εύρος θεματικών» γράφουν τα μελη της οργάνωσης.
Υποστηρίζουν δε πως έχουν φτάσει σε ένα «ικανοποιητικό επίπεδο πολύπλευρης ολοκλήρωσης» και δηλώνουν ότι «βάζουμε μπροστά μεγαλύτερα διακυβεύματα (…) Μπροστά στις νέες προκλήσεις είναι απαραίτητο να καθορίσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια την πολιτική μας ταυτότητα, να συγκροτήσουμε το πλέγμα ιδεών και την εμπειρία μας με τόσο συνεκτικό τρόπο που να μπορεί να παράγει νέα, αποτελεσματικά σχέδια».
Οπως εξηγεί, ο Ρουβίκωνας «είναι ένας πολιτικός, μαχόμενος αναρχικός σχηματισμός που η φυσική θέση του είναι στην αιχμή, στην πρώτη γραμμή των μετώπων του κοινωνικού πολέμου και σκοπός του, η ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων». Συγκεκριμένα όπως αναφέρει «επιδιώκουμε την καταστροφή του κράτους και την αντικατάστασή του ως διαχειριστή των κοινών, από μια ομοσπονδία αυτοδιευθυνόμενων κοινοτήτων βάσης».
«Δεν ζητάμε τίποτα άλλο από αυτό που ζητάει το ιστορικό αναρχικό κίνημα» αναφέρεται στο κείμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα