19 Απριλίου 2024 / 7:53 μμ
19 Απριλίου 2024 / 7:53 μμ

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ζητά απο την Αχτσιόγλου συγκεκριμένη δέσμη μέτρων

από fimotro

Συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για τη μετάβαση των μηχανικών στον ΕΦΚΑ ζητά ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός με επιστολή του προς την υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσιόγλου, τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο και το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το ΤΕΕ, υιοθετώντας τις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ) και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ), σχετικά με τη μετάβαση στον ΕΦΚΑ, ζητά: α) τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών σε 100 δόσεις, β) το όριο των 25.000 ευρώ για οφειλές προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί κάποιος μηχανικός και τη δυνατότητα διαγραφής οφειλών από τα έτη 2004-2016, γ) τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας σε ασφαλισμένες που δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα και δ) τη μη αποστολή στοιχείων οφειλών ασφαλισμένων στο ΚΕΑΟ ή την εφορία, πράξη δημευτική που συνιστά πλήρη καταστρατήγηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα