20 Απριλίου 2024 / 12:23 μμ
20 Απριλίου 2024 / 12:23 μμ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε το νόμο για την ταυτότητα φύλου

από fimotro

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε τον νόμο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Υπενθυμίζεται, ότι το νομοσχέδιο που συμπεριλαμβάνει τη σχετική ρύθμιση ψηφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες από τη Βουλή.

Ο Β. Λεβέντης ζητούσε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην κυρώσει το νόμο

Να αναλάβει πρωτοβουλία και να μην κυρώσει το ψηφισμένο νόμο για τις έμφυλες ταυτότητες και να τον αναπέμψει εκ νέου στη Βουλή, καλεί με επιστολή του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρει πως η χώρα μας δεν έχει ανάγκη να αντιγράψει ξένα ήθη, σημειώνοντας πως είναι άδικο να αγνοεί την επίσημη εκκλησία φτάνοντας στο σημείο «ένας αθλητικός σύλλογος να μπορεί να διατυπώσει γνώμη, όχι όμως η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών».

«Επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες, θεωρώ ότι πρέπει να καλέσετε τον πρωθυπουργό να συζητήσετε το θέμα γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα συρθεί σε ένα επικίνδυνο πνευματικό και θρησκευτικό διχασμό», σημειώνει στην επιστολή του.

«Για τους ανωτέρω λόγους σας ζητούμε να μην υπογράψετε και να μην κυρώσετε τον νόμο που ψήφισε η Βουλή για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη και να τον επιστρέψετε στην Βουλή, προς πληρέστερη μελέτη και διαβούλευση», καταλήγει στην επιστολή προς τον κ. Παυλόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως βάσει Συντάγματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την δυνατότητα να αναπέμψει ψηφισμένο από τη Βουλή νομοσχέδιο, το οποίο η τελευταία δύναται να ψηφίσει εκ νέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα