28 Μαρτίου 2024 / 2:02 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 2:02 μμ

Ο Πολάκης επιτίθεται στον Σόιμπλε και τον κατηγορεί ότι θέλει να ρίξει την κυβέρνηση

από fimotro

Επίθεση στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε μέσω του Real Fm ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Ο Π. Πολάκης σημείωσε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη πως ο Σόιμπλε δεν θα ειναι για πολύ καιρό στη θέση του. “Υπουργός Οικονομικών δεν θα είναι για πολύ ακόμα. Έχει ένα εξάμηνο που θα είναι ακόμα στη θέση του. Θα του γυρίσουν στα μούτρα οι απειλές του” σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Δεν έχει άλλο αίμα. Το αίμα των Ελλήνων τελείωσε. Ο Σόιμπλε επιδιώκει να ρίξει την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη” δήλωσε ο κ. Πολάκης και τόνισε ότι δεν φοβάται ότι η χώρα θα ζήσει ξανά τις δύσκολες καταστάσεις του 2015. “Δεν φοβάμαι γιατί εμείς είμαστε πιο έμπειροι και δεν είμαστε μόνοι μας. Υπάρχουν κι άλλες χώρες που νιώθουν στο πετσί τους την επιβολή λιτότητας της Γερμανίας. Δεν είμαστε μόνο εμείς” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Π. Πολάκης επιπλέον τόνισε για το κλείσιμο της αξιολόγησης ότι θα επιτευχθεί. “Θα πάμε σε συμφωνία μέσα από αυτή την σύγκρουση” δήλωσε.

“Δεν έχει κλεισει η αξιολόγηση, γιατί δεν έχουμε κάνει πίσω. Δεν σηκώνει η ελληνική κοινωνία τέτοια βάρη” διευκρίνισε ο Π. Πολάκης.

Όσο για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Π. Πολάκης σημείωσε: “Έχει αποφασίσει να αποχωρίσει και γι΄ αυτό τα κάνει αυτά. Μας ζητάει μέτρα που θέλει να τα νομοθετήσουμε τώρα και να έχουν ισχύ το 2019. Ε, δεν γίνεται. Μας ζητάει 3,5 δισ. μέτρα. Εμείς πιάσαμε το πρωτογενές πλεόνασμα και κάθε μέρα ζητάνε και κάτι παπαράπανω. Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο”.

Τέλος σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός καλά κάνει που είπε ότι οι εταίροι παίζουν με την φωτιά γιατί “αν πιάσει η φωτιά, τότε θα πάει και σε άλλων την αυλή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα