19 Απριλίου 2024 / 1:40 μμ
19 Απριλίου 2024 / 1:40 μμ

Ο Πεταλωτής λέει ότι επί ΓΑΠ φτάσαμε πολλές φορές στο σημείο να κηρύξουμε χρεοκοπία!

από fimotro

Στη γραμμή που χάραξε ο ΓΑΠ και ο Γιώργος Πεταλωτής. Ο πρώην υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ παραδέχθηκε πως το 2010 η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου βρέθηκε πολλές φορές στο σημείο να κηρύξει χρεοκοπία.

«Το 2010 φτάσαμε πολλές φορές κοντά στο σημείο μηδέν. Να κηρύξουμε επίσημη χρεοκοπία. Η χρεοκοπία αυτή δεν θα είχε καμία σχέση με ότι έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα. Χρεοκοπία της χώρας θα σήμαινε κλειστά σύνορα, κλειστά σχολεία, κλειστά νοσοκομεία και έλλειψη σε βασικά αγαθά» εξηγεί ο κ. Πεταλωτής και προσθέτει: «για να μην χρεοκοπήσουμε μπήκαμε στο μνημόνιο. Δεν υπήρχε άλλη λύση».

Ερωτηθείς γιατί η χώρα, 7 χρόνια μετά, παραμένει ακόμη εντός μνημονίου, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος δίνει την δική του απάντηση: «δεν έχουμε διορθώσει εκείνες τις παθογένειες που μας οδήγησαν στα μνημόνια».

Ασόβαρη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ο Γιώργος Πεταλωτής εκφράζει την εκτίμηση πως η κύβερνηση θα κλείσει εν τέλει την σημερινή διαπραγμάτευση.

«Η αξιολόγηση θα κλείσει. Το λάθος όμως της κυβέρνησης είναι πως κατέστησε εθνικό στοχο αυτή την αξιολόγηση αντί της εξόδου της χώρας από την κρίση», σημειώνει.

Σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του χρέους, ο κ. Πεταλωτής κάνει λόγο για έλλειψη διαπραγματευτικής ικανότητας και χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ασόβαρη.

Μάλιστα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ σχολιάζει πως “δεν διαθέτει την πολιτική καλλιέργεια που απαιτείται για την θέση του πρωθυπουργού”.

«Ναι» σε μια οικουμενική κυβέρνηση

Ο κ. Πεταλωτής τάσσεται υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης λέγοντας: «Θα ήταν μια λύση, να πάμε σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Με αυτόν τον τρόπο, θα αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και θα βγούμε συντομότερα από την κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα