29 Μαρτίου 2024 / 10:54 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:54 πμ

Ο Παπαδημητρίου παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος με το παράλληλο νόμισμα

από fimotro

Να εξηγήσει ότι έκανε λάθος με την παλαιότερη δήλωσή του για παράλληλο νόμισμα και παράλληλα να δώσει το στίγμα της πίστης του στο ευρώ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς επιχείρησε στην πρώτη του ομιλία ως υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παραλαμβάνοντας από τον Γιώργο Σταθάκη τη θέση του υπουργού.

«Στις ΗΠΑ από όπου προέρχομαι μετά από μακρόχρονη παραμονή, τα investments είναι μια από τις σημαντικότερες λέξεις γιατί οι επενδύσεις είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θσμούς» είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στους απανταχού υποψηφίους επενδυτές για τη «βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση διάκειται φιλικά προς τους επενδυτές και είναι ανοιχτή στο επενδυτικό κοινό».

Μιλώντας για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας είπε πως είναι ότι «προσφέρει τη σταθερότητα της νομισματικής πολιτικής λόγω ΕΚΤ, την πολλαπλάσια διαπραγματευτική ισχύ σε τρίτες χώρες, την ασφάλεια των δημοκρατικών ευρωπαϊκών θεσμών».

Αναφερόμενος στο έργο του προκατόχου του είπε ότι «ο Σταθάκης έχει βάλει τα στέρεα θεμέλια πάνω στα οποία θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες των δύο δύσκολων τελευταιών ετών».

«Σηκώνουμε τα μανίκια από σήμερα και αρχίζουμε σκληρή δουλειά. Η δίκαιη ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί παρά να αποτελέσει έναν κοινό σκοπό. Φιλοδοξώ να υπηρετήσω την πατρίδα και την κυβέρνηση και με τη συμπαράταση σας θα αντιμετωπσίουμε με επιτυχία τις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας» κατέληξε ο κ. Παπαδημητρίου.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε στην αρχή της ομιλίας του η αναφορά του μετά τις ευχαριστίες προς τον απερχόμενο υπουργό Γιώργο Σταθάκη όταν και εξέφρασε τις ευχαριστίες του «στους υφυπουργούς Τζάκρη and Χαρίτση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα