29 Μαρτίου 2024 / 1:27 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:27 πμ

Ο ΟΤΕ φέρνει την οπτική ίνα σε 1 εκατομμύριο σπίτια

από fimotro

Δίκτυο αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» (Fiber to the Home – FTTH) θα φέρει ο Όμιλος ΟΤΕ σε 1 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις, μέχρι το 2022. Στο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου, περιλαμβάνεται επίσης η κάλυψη με οπτική ίνα εγκαταστάσεων μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το πλάνο επενδύσεων του Ομίλου ΟΤΕ σε FTTH για ταχύτητες έως 1Gbps στο 25% των συνδέσεων της χώρας ανακοίνωσαν στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά, ο CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, Tim Höttges, ο επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, Srini Gopalan και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Όμιλος ΟΤΕ ΟΤΕ -1,26% επανέλαβε επίσης την δέσμευσή του να επενδύσει δυναμικά και για την ανάπτυξη δικτύου κινητής 5ης γενιάς (5G), ως προϋπόθεση για την Κοινωνία του Gigabit. Οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου, κυρίως για υποδομές και δίκτυα νέας γενιάς, θα ανέλθουν σε έως 2 δισ. ευρώ έως το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα