29 Μαρτίου 2024 / 2:07 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:07 πμ

Ο Νίκος Καραμούζης εξελέγη νέος αντιπρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ

από fimotro

Η διοικούσα επιτροπή του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.) ανακοίνωσε ότι εξέλεξε αντιπρόεδρό της τον Νίκο Καραμούζη, πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ο κ. Καραμούζης είναι κάτοχος πτυχίου στα οικονομικά του Πανεπιστήμιου Πειραιώς, Master Degree στα οικονομικά του American University των ΗΠΑ και διδακτορικού διπλώματος (Ph.D.) με εξειδίκευση σε θέματα νομισματικής πολιτικής και διεθνών οικονομικών στο Pennsylvania State University των Η.Π.Α.

Επίσης, έχει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό τομέα και έχει διατελέσει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank για 14 χρόνια, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες του Wholesale Banking, υποδιοικητής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, πρόεδρος της ΕΤΕΒΑ, διευθυντής στη διεύθυνση συναλλάγματος στην Τράπεζα της Ελλάδος, υποδιοικητής στην ΕΤΒΑ, σύμβουλος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Cleveland των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Olympia Development και του Ομίλου Επιχειρήσεων Μυτιληναίος, πρόεδρος στη GlobalFinance και αντιπρόεδρος του ΣΕΒ.

Ακόμη, έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου των εταιρειών ΟΤΕ και CHIPITΑ και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, ενώ έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Τράπεζας του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και μετά την απορρόφηση της από την Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε σύμβουλος διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Παράλληλα, ο κ. Καραμούζης είναι ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και μέχρι και το Σεπτέμβριο 2013 κατείχε τη θέση του καθηγητή στο Τμήμα Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Διοικητικής.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του οργανισμού έχει διδάξει στο Pennsylvania StateUniversity, στο Case Western ReserveUniversity, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Deree College, ενώ έχει εκτεταμένο ερευνητικό, συγγραφικό και επιστημονικό έργο με δημοσιεύσεις σε τόμους, συλλογικές εκδόσεις και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων, ομιλιών και παρουσιάσεων σε συνέδρια και εκδηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα