23 Απριλίου 2024 / 12:08 μμ
23 Απριλίου 2024 / 12:08 μμ

Ο Μ. Σουλτς εκτινάσσει τα ποσοστά του SPD

από fimotro

Ευεργετική αποδεικνύεται για τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες η επιλογή του Μάρτιν Σουλτς ως υποψηφίου για τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, το ποσοστό του SPD φέρεται να ενισχύεται κατά 5% μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, για να διαμορφωθεί το 26%, το οποίο είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, του 2013. Φυσικά, η απόσταση που το χωρίζει από την Ένωση της Άγκελα Μέρκελ παραμένει μεγάλη και φτάνει στο 9% -35% συγκεντρώνει η CDU/CSU στην ίδια δημοσκόπηση, έχοντας υποχωρήσει κατά 2 μονάδες- όμως είναι σαφώς πιο διαχειρίσιμη, ειδικά καθώς το διάστημα που απομένει είναι μεγάλο.
Η αλήθεια, βεβαίως, είναι ότι όλοι αναμένουν από τον Σουλτς και το SPD μια συνολική πρόταση, ώστε να κρίνουν εάν και κατά πόσο μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική της πολιτικής που εφαρμόστηκε από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις «μεγάλου συνασπισμού».
Χθες, πάντως, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωβουλής έδωσε κάποια δείγματα γραφής των θέσεών του -αφενός, τασσόμενος υπέρ της χορήγησης μεγαλύτερων μισθολογικών αυξήσεων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και, αφετέρου, χαρακτηρίζοντας «αντιαμερικανική» τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ και προειδοποιώντας να μην αρθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εάν η Μόσχα δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα