25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Ο Μπάφετ έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της BofA

από fimotro

Η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ έγινε επισήμως την Τρίτη ο μεγαλύτερος μέτοχος της Bank of America, κερδίζοντας δισεκατομμύρια δολάρια από την ανάκαμψη της τράπεζας από τη χρηματοπιστωτική κρίση, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η Bank of America ανακοίνωσε πως η Berkshire άσκησε δικαιώματα αγοράς 700 εκατ. μετοχών της τράπεζας σε τιμή χαμηλότερη της αγοράς. Πρόκειται για μια συμφωνία που συνδέεται με επένδυση που πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο της κρίσης.

Η κίνηση αυτή καθιστά την εταιρία του Μπάφετ μεγαλύτερο μέτοχο στη δεύτερη και στην τρίτη από τις μεγαλύτερες τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών -η τρίτη είναι η Wells Fargo-, προσφέροντας παράλληλα μια ψήφο εμπιστοσύνης στη μετοχή της Bank of America.

«Η Berkshire πρόκειται να κρατήσει καθεμία από αυτές τις μετοχές για πάρα πολύ καιρό», σχολίασε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής σε ηλεκτρονική επιστολή προς την αμερικανική εφημερίδα.

Η άσκηση των δικαιωμάτων αυτών από την Berkshire, σε συνδυασμό με μερίσματα που έχει λάβει η εταιρία από τις προνομιούχες μετοχές της BofA, οδηγεί το λογιστικό της κέρδος από τη συγκεκριμένη επένδυση περίπου στα 13 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα