28 Μαρτίου 2024 / 11:51 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:51 πμ

Ο Μιχάλης Ιγνατίου αποκαλύπτει τι ετοιμάζονται να κάνουν οι εργαζόμενοι του Mega

από fimotro

Μαθαίνω ότι οι εργαζόμενοι στη ροή και τις διαφημίσεις του Μεγκα είναι έτοιμοι να κάνουν επίσχεση εργασίας. Είναι αυτοί οι ελάχιστοι που τους τελευταίους 16 μήνες αγωνίστηκαν να κρατήσουν όρθιο το κανάλι και ζωντανή την ελπίδα για τους ίδιους και για τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Είναι αυτοί που αρνήθηκαν να παραδώσουν τα όπλα και συνέχισαν να πολεμούν με όλες τις προοπτικές εναντίον τους.

Είναι αυτοί που συνέχισαν να φέρνουν έσοδα για τους μετόχους και τις τράπεζες ενώ οι ίδιοι δεν είχαν ούτε το εισιτήριο για να πάνε στη δουλειά. Είναι αυτοί που οι ιδιοκτητες των διαμερισμάτων τους κάνουν έξωση γιατί του χρωστούν τα νοίκια.

Αλλά, φαίνεται, ότι ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Δεν πάει άλλο, μου είπε ένας εξ αυτών.

Είναι πια θέμα επιβίωσης. Το μικρο επίδομα της επίσχεσης δεν θα λύσει τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν όλους αυτούς τους μήνες αλλά θα βάλει λίγο ψωμί στο τραπέζι αφού κανένας δεν φαίνεται να τους στηρίζει.

Οι εργαζόμενοι του Μεγκα έκαναν το καθήκον τους και με το παραπάνω. Αλλά τους εκμεταλλεύτηκαν. Όλοι όσοι “χορεύουν” γυρω από το κουφάρι του παλιού Μεγκα. Τους εκμεταλλεύθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Το γράφω χωρίς φόβο, αλλά με πάθος.

Οι εργαζόμενοι έβλεπαν να περνάνε εκατομμύρια απο τα χέρια τους τον τελευταίο χρόνο χωρίς αυτοί να μπορούν να πάρουν ούτε ένα ευρώ. Απλά φούσκωναν τους λογαριασμούς που είχαν δεσμεύσει οι τράπεζες έναντι του χρέους των μετόχων. Όμως είναι κρίμα να χαθεί την τελευταία στιγμή μια προσπάθεια που κράτησε τόσους μήνες.

Αν οι εργαζόμενοι στη ροη και τις διαφημίσεις σταματήσουν να εργάζονται, το Μεγκα θα σβήσει. Το μπαλάκι είναι πια στα χέρια του νέου μετοχικού σχήματος και των τραπεζών. Το θέμα έφθασε στο παραπέντε. Είναι αδικο να χαθεί αυτή η ευκαιρία και να πάνε όλα στο βρόντο.

Πρέπει οι μέτοχοι αυτή την ύστατη ώρα να κάνουν την καθοριστική κίνηση για να στηρίξουν τους εργαζόμενους τους οι οποίοι, ένα κανάλι στα πρόθυρα του λουκέτου και της απαξίωσης, με την υπομονή τους και την επιμονή τους το έκαναν “ πολύφερνη νύφη” στην πόδια της οποίας έφθασαν να σφάζονται οι επενδυτές.

Απο την άλλη, όπως μου έλεγε ένας εκ των εργαζομένων, θα μπορούσε να πει κανεις ότι η επίσχεση εργασίας και η διακοπή του προγράμματος και των διαφημίσεων ίσως τελικά να λειτουργήσει ως καταλύτης και να δούμε τις πραγματικές προθέσεις των μετόχων. Ποιοι θέλουν πραγματικά να επενδύσουν σε αυτό και ποιοι θέλουν να παραμείνουν παθητικοί και αμέτοχοι.
Οι παλιοί και νέοι μέτοχοι πρέπει να δουν άμεσα το Μέγκα. Εκτός εάν τελικά δεν τους ενδιαφέρει με Μεγάλο Κανάλι… Αν συμβαίνει αυτό, να το πουν για να δουν και οι εργαζόμενοι πως θα ξαναφτιάξουν τις ζωές τους.

Πηγή: mignatiou.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα